fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een stuk tape op je rug als oplossing tegen hooikoorts?

Je kunt je zo beroerd voelen door hooikoorts. Zelf heb ik er sinds kort ook wat last van, maar niet zo erg dat ik er enorm onder lijd. Gewoon veel niezen, wat verkouden en jeuk bij mijn ogen. Ik neem dan een anti-allergie pilletje en dan gaat het wel weer. Maar diverse mensen in mijn omgeving zijn er flink ziek van. Nu las ik onlangs een artikel over hooikoortstape. Het klinkt een beetje als tovenarij! Maar als dit toch zou helpen!

Hooikoortstape

Je beter voelen door een stuk tape op je rug in plaats van medicijnen slikken! Volgens een artikel op dokterdokter.nl duiken er steeds meer succesverhalen op over zogenaamde hooikoortstape. De fysiotherapeut tapet je schouders, rug of borst in met als doel je klachten te verminderen. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Na één keer tapen mogelijk al succes!

Dat fysiotherapeuten kunnen tapen wisten we natuurlijk al langer. Het wordt vaak ingezet om je pijn te verminderen, je spieren te ondersteunen om of bepaalde gewrichtsfuncties te herstellen. En nu dus ook om hooikoortsklachten te behandelen. De  tape wordt op je rug, schouders en eventueel borst door een fysiotherapeut aangebracht, waar het minimaal vijf dagen moet blijven zitten. Mogelijk heeft het na één keer al het gewenste effect, maar het kan zijn dat de behandelijk herhaald moet worden.  Volgens de fysiotherapeuten heeft de hooikoortstape “een positieve invloed op je afweersysteem en een kalmerende werking op het bindweefsel en het allergische reactiemechanisme”. Net als bij accupunctuur zou het afweersysteem kunnen reageren die door de druk op het lichaam wordt gezet!

Zou jij de hooikoortstape op je rug laten plakken? Ik wel!

Als mijn hooikoorts veel erger zou zijn dan nu het geval is en ik medicijnen zou moeten gebruiken, dan zou ik zeker het gokje wagen en voor de tape gaan. Natuurlijk zijn we heel benieuwd of jullie dat ook zouden doen. Of wellicht al hebben gedaan! Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: dokterdokter.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Ik lees dat de auteur bij klachten een anti-allergie pilletje neemt en alleen als er medicijnen tegen hooikoorts ingenomen moeten worden een tape zou overwegen. Is dat pilletje dan geen medicijn?

Rieneke -

Nooit van gehoord en ik heb geen last van hooikoorts. Mijn vriendin doet elke avond tape op haar mond en ze zegt dat ze sindsdien nooit meer daardoor zo extreem verkouden is. Mijn buurvrouw drukt op een bepaalde punt dus ook druk en zegt dat ze daar aanzienlijk mee afvalt.

Reageer ook