fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een start vol geluk in 2011 met Het klavertje vier

klavertje_vier.jpg
Soms krijg je een via een goede vriendin een boek in handen, waarvan je voelt, dat dit één van je kernboeken wordt. Dit gebeurde mij in december 2010. Op de mooie zonnige ochtend van de tweede kerstdag had ik alle rust en aandacht om dat prachtige cadeau rustig, genietend en vol aandacht uit te pakken.

We kennen allemaal de uitdrukking: het glas is halfvol. Natuurlijk weten we, dat het handig is om open naar de wereld en onze kansen te kijken. Ons bewust te richten op wat kan en niet zozeer op wat waarschijnlijk toch wel niet zou kunnen. Durf en focus zijn nodig om ons geluk te realiseren. Tegelijk is het een fabel, dat resultaat vanzelf ontstaat. Resultaat vraagt je positieve inzet om dit te behalen.
Hier en daar vinden we wat levenselixer voor onze weg naar geluk. Als we er open voor staan komt het op ons pad. Hierbij is het dus van belang om niet met gesloten ogen te leven. De auteurs van Het klavertje vier gaven me dit vanochtend ook mee. Dit boek is niet bij toeval in mijn handen gekomen.

Ik heb van het verhaal Het klavertje vier genoten. De tien regels van geluk heb ik intens opgenomen, ze uitgetypt en bij mijn werkplek gehangen. Het verhaal kent een prachtige samenvatting: Geluk creëren bestaat alleen maar uit … goede omstandigheden scheppen!
Twee jeugdvrienden Victor en David komen elkaar na ruim 50 jaar tegen in een park. Zij bespraken elkaars leven en de rol van echte Geluk hierin. Volgens Victor is dit echte Geluk van de mens zelf afhankelijk. Victor heeft dit verschil tussen geluk en Geluk geleerd via een sprookje, dat zijn grootvader hem heeft verteld. David werd er nieuwsgierig naar en Victor verteld hem De legende van het klavertjevier:
Lang geleden riep de tovenaar Merlijn alle ridders bijeen en vertelde hun het volgende: ‘Over zeven nachten zal een klavertje vier, een toverklavertje dat onbegrensd geluk brengt aan wie het bezit, ergens in het Betoverde Bos ontkiemen. Wie durft de uitdaging aan te gaan om in het Betoverde Bos naar het klavertjevier te gaan zoeken?’

Met deze zin begint de legende van Het klavertjevier, een inspirerend en buitengewoon positief verhaal: een fabel die de sleutels van het Geluk onthult, zowel in het persoonlijke leven als in zaken.

David begreep het verhaal helemaal en voegde er een regel aan toe. Het verhaal over Geluk … … krijg je nooit bij toeval in handen.
Deze prachtige fabel geeft mij weer extra inspiratie in mijn weg naar geluk. Ik weet zeker, dat dit voor meer mensen geldt. Hierom raad ik dit heerlijk leesbare boek ook van harte aan.

Gegevens
Het klavertje vier
Onthul de sleutels van het geluk
Álex Rovira Celma en Fernando Trías de Bes
Uitgeverij De Boekerij
9789049201333
Verschenen: november 2009
Prijs € 10,00
Hardcover
Dit boek bestellen bij Bol.com

Helma Ketelaar,
Trainer/Coach vanuit haar bedrijf Merkbaar Resultaat  (www.merkbaarresultaat.nl )

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook