fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een romantisch weekend in Sevilla

Sevilla
Zou je graag een romantisch weekend met je geliefde doorbrengen in een mooie Europese stad, maar liggen Parijs, Venetië en Rome iets te veel voor de hand? Bezoek dan eens het prachtige Sevilla, een stad die bol staat van cultuur en romantiek. Het is een stad waar je de drukte van het dagelijks leven kunt ontvluchten, om heerlijk tot rust en tot elkaar te komen. Dus boek alvast je vliegtickets naar Sevilla, en gebruik de onderstaande tips om je weekend voor te bereiden.

Een waar openluchtmuseum

Sevilla wordt door velen een echt openluchtmuseum genoemd, omdat er overal in de stad historische gebouwen de bewonderen zijn. De stad ademt werkelijk geschiedenis en cultuur, en de bezienswaardigheden zijn dan ook te veel om op te noemen. Daarom staan hieronder twee tips die een weekendje Sevilla nèt dat beetje romantiek meegeven dat je nodig hebt. Verder zijn natuurlijk ook alle gebouwen die de stad waard is een bezoek meer dan waard.

Bezoek een flamenco voorstelling

Sevilla en de regio Andalusië zijn onmiskenbaar verbonden aan de flamenco, de beroemde dans- en muziekstijl die in de stad is ontstaan. Dus als er íet is dat altijd onderdeel uit zou moeten maken van een romantisch weekend in Sevilla, dan is het natuurlijk het bezoeken van een flamencovoorstelling. Hiervoor kun je het best naar de wijk Triana, waar de beste flamenco barretjes zich bevinden. Natuurlijk kun je ook voor een grootschaligere show kiezen, maar een echte flamenco bar is natuurlijk het meest romantisch. Zoek zelf een plek die je aanspreekt, en geniet van een passievolle voorstelling.

Maak een romantische wandeling

Een wandeling door het Maria Luisa park, gelegen aan de rivier de Guadaliviqir, is ook zeker de moeite waard. De schitterend aangelegde tuinen van het park zijn weelderig en groen, en het Plaza de España, dat voor de wereldtentoonstelling midden in het park werd aangelegd, biedt een prachtig uitzicht. Dit is een perfect plek om overdag even te ontspannen in de schaduw, of om ’s avonds een romantische wandeling te maken.

Met de bovenstaande tips en het unieke karakter van de stad, kan je romantische weekend in Sevilla niet meer stuk.  Dus bezoek deze wonderschone stad met je geliefde, en geniet!

 

1 reactie

Lisanne -

Het is al weer ruim 4 jaar geleden dat ik met mijn jongste dochter mijn oudste dochter op ging halen aan het einde van haar twee maanden verblijf in deze prachtige stad. Als een ware gids loodste ze ons door de smalle straatjes met authentieke restaurantjes en kleine winkeltjes, nam ze ons mee naar het Maria Luisa park, liet ze ons kennis maken met de rijke historie, prachtige gebouwen en mooie winkelstraten en bestelde in het Spaans onze hapjes en drankjes. De beste tijd voor een bezoek aan Sevilla is het voor- of najaar. In de zomer kan het er wel 40 graden worden en verlaten zelfs de bewoners massaal hun stad.
Overigens is Selvilla een heuse studentenstad, veel faciliteiten zijn er op afgestemd. Dus als je een paar maanden Spaans wilt studeren is dit ‘el lugar para estar’.

Reageer ook