fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eén op de vijf vrouwen vertoont verschijnselen van FOGO

Eerlijk gezegd moet ik jullie bekennen dat ik nog nooit van het woord FOGO had gehoord. Maar toen ik het eenmaal las herkende ik meteen de verschijnselen en misschien heb ik er zelf ook wel een beetje last van. Ik zit vaak liever op mijn sportfiets, dan dat ik naar een feestje ga!

Controle niet willen verliezen

In het september nummer van Women’s Health wordt flink aandacht besteed aan FOGO, oftewel Fear Of Going Out. Women’s Health deed onderzoek onder 3.140 vrouwen waarbij de eerste resultaten laten zien dat maar liefst één op de vijf vrouwen er last van heeft. Niet uitgaan, omdat je dan de controle over je gezonde levensstijl verliest.

Gehele mindset

Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health: “Ik schrik ervan dat één op de vijf vrouwen sociale events in het weekend uit de weg gaat. Goed voor je lichaam zorgen, gezond eten en sporten is natuurlijk belangrijk, maar er is meer in het leven. Je vindt geluk niet alleen in een slank lijf met een keiharde sixpack. Het gaat om je gehele mindset en je gelukkig voelen in je eigen lichaam.”

Af en toe een patatje

In het september nummer pleit Women’s Health voor een balans tussen goed voor je lichaam zorgen met gezonde voeding en sporten, maar ook genieten van het leven met zo nu en dan een stuk taart, glaasje wijn of een patatje. Het hoeft niet alles of niets te zijn. Je kunt heel goed zonder schuldgevoelens genieten van sociale activiteiten en tóch werken aan een fitte levensstijl.

Jet had ook last van FOGO

Ook online gaat Women’s Health verder ingaan op FOGO. Onder andere komt Jet van Nieuwkerk aan het woord: “Ik at supersaai thuis, in mijn eentje. Ik ging alleen maar naar de gym,” aldus Jet, die haar geluksgevoel nu, in tegenstelling tot vroeger, een tien geeft.

Herken jij bij jezelf verschijnselen van FOGO? We zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook