fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een mozaïekmuur in de badkamer of keuken – hoe maak je het makkelijk?

mozaïekmuur

Helemaal hip, zijn die leuke mozaïekmuurtjes in badkamers en keukens. Niet gek ook, want een mozaïekmuur zorgt direct voor een gezellig en chique effect in de hele ruimte. Het lijkt ons dan ook geweldig om in onze badkamer een mooie mozaïekwand te maken. Maar al die kleine steentjes, is dat niet heel veel werk? Ik kan je verklappen dat dit heel erg meevalt. Een mozaïekmuur in de badkamer of keuken – hoe maak je het jezelf makkelijk zo makkelijk mogelijk?

Mozaïekmuur

Een mozaïekmuur is een wand die is betegeld met heel veel mozaïek tegels. Dit kunnen kleine stukken of delen van natuursteen zijn, maar ook porselein en zelfs hout worden voor mozaïekmuren gebruikt. Qua materiaal is het dus absoluut een hele veelzijdige keuze, waarbij je echt kunt gaan voor het materiaal dat jullie het meeste aanspreekt. Populaire mozaïeken voor in de keuken en badkamer zijn de kleine, rechthoekige ‘Paris’ tegels, de zeshoekige hexagon tegels en mozaïeken van natuursteen. Net als bij het materiaalsoorten, geldt ook hierbij: er is echt voor ieder wat wils.

Speciale matten

Ik hoor je denken: is het maken van zo’n mozaïekmuur niet een enorm karwei? Persoonlijk dacht ook ik aanvankelijk dat het heel ingewikkeld is, maar het valt gelukkig mee. De mozaïekstenen zitten namelijk op speciale matten, waardoor je in één keer een flink stuk met tegels kunt bedekken. Hierdoor werk je niet steentje voor steentje, maar mat voor mat. Lekker snel dus!

Tips maken mozaïekmuur

Kies bij het maken van een mozaïekwand voor goede materialen. Kwalitatief mindere mozaïekmatjes zijn vaak lastiger te installeren en hebben een minder mooi patroon. Houd er rekening mee dat je het mooiste resultaat krijgt op een schone en egale ondergrond. Door hem eerst voor te behandelen met een voorstrijkmiddel zorg je voor een optimale hechting tijdens het tegelen.

De meeste mensen vinden het bij het tegelen met mozaïekmatjes het prettigste om vanuit het midden naar buiten te werken. Verdeel de wand in vier delen en maak steeds een kwart af, voordat je naar het volgende kwart gaat. Dit werkt prettig en overzichtelijk.

Voegen

Als je de hele wand hebt afgemaakt kan je de tegels eventueel nog voegen. Gebruik in natte ruimtes of bij een wastafel bij voorkeur waterdichte voeg. Dit zorgt voor een resultaat dat lang mooi blijft! Op YouTube kan je erg veel video’s vinden over hoe je zelf een wand met mozaïektegels bekleedt. Zeker aan te raden om even te bekijken als je dit voor het eerst zelf gaat doen!

Vind jij mozaïektegels ook zo mooi? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook