fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eén met de fontein, blog Mara

Dat mensen soms relaties aangaan met dieren of objecten was me al bekend, toch kon ik me over het algemeen maar weinig inleven in tree huggers en kattenvrouwen. Aan dit onbegrip en deze lichtelijke vorm van bindingsangst is vandaag officieel een einde gekomen… Ik voel me één met een fontein!

Bas en ik zijn ter gelegenheid van de verjaardag van zijn vader een paar dagen in Milaan. Omdat ik het Bas niet aan kan doen om 4 dagen lang non stop winkel in, winkel uit te lopen besluiten we de lunch te halen en hiervan te genieten in een rustgevend Milanees parkje. Na 10 minuten lopen en met 20 liter zweet op ons voorhoofd laten we het park voor wat het is. In hoop op verkoeling gooien we onze spullen op de rand van een fontein waar we toevallig naast staan en ploffen neer.

In het begin is het chillen bij de fontein nog een beetje onwennig, maar langzaam maar zeker beginnen wij de fontein beter te begrijpen. We leren onze Corona’s op een dusdanige manier in het water te positioneren dat ze koud blijven, we ontdekken de beste positie om de warmste zonnestralen mee te pakken en zelfs onze slippers gaan uit om het koude water onze voeten te laten strelen…

De volgende vakantie dag breekt aan. Na toch maar even geshopt te hebben is het tijd voor een nieuw plan, maar what to do? Zonder ook maar een woord tegen elkaar te zeggen zitten Bas en ik op één lijn; we willen terug naar de fontein! Met een goedgevulde boodschappentas nemen we plaats op de perfecte plek en hangen direct de Corona’s op de juiste manier in het koude water. Steeds meer worden we één… Tomaten wassen, flesjes vullen en verkoeling in het ietwat ranzige water zoeken, dit is echte liefde!

Als ik langzaam lig weg te doezelen op de rand van mijn liefde gaat er ineens een dikke Engelse toeriste op mijn voet zitten. Het ergste is misschien wel dat ze het niet eens in de gaten heeft! Zijn de fontein en ik zo innig met elkaar verbonden dat mensen ons niet meer uit elkaar kunnen houden? Ik besluit dat het genoeg is zo en accepteer dat deze relatie nooit zal kunnen werken. Nu snel opzoek naar een sexy Italiaan.

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook