fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een grote of een kleine smartphone: wanneer kies je wat?

grote of een kleine smartphone:

‘The bigger, the better’, zei een Amerikaanse vriend ooit tegen mij. En ik geloof er heilig in dat hij daar zo over dacht. Hij woonde in een enorm huis, reed een megalomane pick-up truck en dronk supersized bekers frisdrank. Veel mensen zijn dol op groot, groter, grootst. Maar is groot ook echt altijd beter? En hoe zit dat bij mobiele telefoons? Waar de mobieltjes van vroeger eerst steeds kleiner werden (‘kijk, ik heb een telefoon in mijn broekzak’), hebben we tegenwoordig weer behoefte aan een wat groter model.

Welke telefoon past bij mij?

Uiteindelijk komt het allemaal neer op de vraag: welke telefoon past bij mij? In dit artikel zetten we de voordelen van zowel een grote als een kleine smartphone op een rijtje. Daarnaast stippen we ook nog even de geschiedenis van de smartphone aan en kijken we naar diverse redenen waarom we telefoons gebruiken zoals we dat nu doen. Ben jij ook benieuwd welke telefoon bij je past; een grote of een kleine smartphone? Lees dan zeker lekker met ons mee!

Onur Binay via Unsplash

Voordelen grote smartphone

Een grote smartphone heeft een aantal mooie voordelen:

  • Maakt het bewerken van foto’s een stuk makkelijker
  • Lekker series bingen op je telefoon
  • Urenlang gamen
  • Eenvoudig aantekeningen maken in bestanden
  • Comfortabel e-books en online magazines lezen

Voordelen kleine smartphone

Aan de andere kant heeft een kleine smartphone ook veel interessante voordelen:

  • Makkelijker vast te houden met één hand
  • Hij is compacter en past makkelijker in je zak of een kleine tas
  • Vaak iets voordeliger
  • Ze zijn minder opvallend en hebben een discretere uitstraling
  • Doorgaans gebruiken ze minder energie

Wat kies ik?

Wat voor telefoon je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van jouw situatie. Zelf heb ik een iPhone 12 Pro Max. Dat is een vrij fors model en daar heb ik bewust voor gekozen. Ik maak graag mooie foto’s en ik kijk bijna dagelijks series op mijn telefoon. Daarnaast vinden mijn kinderen het tijdens een lange vlucht of autorit ook leuk om er spelletjes op te spelen. Voor mij maakt het ook minder uit of hij in mijn broekzak past: ik heb eigenlijk altijd een mooie tas bij me. Hier stop ik hem dan ook meestal gewoon in. Als ik hem niet gewoon in mijn hand heb, haha! Kijk je nauwelijks films en series op je smartphone en/of vind je het prettig om hem in je broek- of jaszak te kunnen stoppen, dan is een kleiner model zeker prettiger.

Rayson Tan via Unsplash

Ontwikkeling van de mobiele telefoon

Als je kijkt naar de geschiedenis van de mobiele telefoon, zag je dat hij eerst heel groot was, toen steeds kleiner werd en nu weer groter wordt. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met onze behoeften en de technische ontwikkelingen. Soms vraag ik me weleens af: hoe had ons telefoongebruik er nu uitgezien als Apple-oprichter Steve Jobs de iPhone nooit had uitgevonden? En hoe zouden onze telefoons er over vijf, tien en twintig jaar eruitzien? Het blijft natuurlijk allemaal gissen, maar het is een interessante vraag.

Praat je met ons mee?

Wat was jouw eerste telefoon? En wat vond je toen belangrijk? En hoe is dat als je naar jouw telefoon van nu kijkt? Wil je liever een grote of een kleine smartphone? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook