fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een gezellige avond borrelen met de meiden met perfect op temperatuur bewaarde wijn dankzij de wijnbewaarkast

wijnkast betere wijnen

Meiden opgelet! Borrelen is nog nooit zo leuk geweest met elkaar tijdens de avonduren of gezellig in het weekend met een heerlijk gekoeld wijntje dankzij de wijnbewaarkast. Een verjaardag, vrouwenavond of gewoon gezellig voor de designer openhaard met een wijntje erbij babbelen over de meest uiteenlopende onderwerpen waarbij een unieke smaakbeleving tot stand mag komen. 

Wijn is fijn

Laat de stemming loskomen met een heerlijke glas wijn erbij. Binnenshuis of buitenshuis. Op vakantie of gewoon thuis relaxed op de bank. Een lekker glas witte, rode of rosé wijn. Wat hierbij het verschil maakt is of deze wijn ook goed bewaard is en volgens de juiste condities geserveerd wordt. Stijl en ambiance is hierbij natuurlijk ook belangrijk en een mooie wijnbewaarkast kan een echte eye catcher zijn.

Waar wijn toe leidt

Vrouwen zijn de grootste wijn consumeerders in ons land. Dit wil niet zeggen dat vrouwen meer drinken dan mannen, maar dat vrouwen eerder voor een glas wijn kiezen dan mannen. Het is normaal geworden om dure wijn te kopen en het leidt ertoe dat ook accessoires voor de wijn zoals een wijnkoelkast inbouw steeds meer als iets normaals wordt gezien in het huis van wijnliefhebbers. De wijn blijft hierdoor ook echt van betere kwaliteit.


Wat voor wijndrinker ben jij?

Er bestaat een verband tussen de levensstijl die iemand heeft en de wijn die gedronken wordt. Zoals het inkomen van degene, de opleiding maar ook de manier waarop iemand in het leven staat. Hierbij kan er gedacht worden aan de modebewustheid, milieubewustheid, of dat degene behoudend is of juist impulsief. De rode wijndrinker wordt bijvoorbeeld gezien als een hoogopgeleide, spontane persoon. Rosé daarentegen is meer iets voor de milieubewuste hoog opgeleide vrouw. Zoete wijn schijnt gedronken te worden door mensen met een lage opleiding en laag inkomen. Maar ja, wat ons betreft trek je je hier niets van aan en drink je gewoon wat je lekker vindt. En natuurlijk met mate :-).

Iets voor bij de wijn?

Hoe lekker is het om naast al die lekkere wijnen ook iets lekkers te eten te serveren als je een meidenavond organiseert. Overheerlijke kaasjes, toastjes, groente, hummus. Voor de hongerigen is de pizza een prima vervanging en bodem, zeker als je meerdere glazen wijn of andere drankjes neemt. Relaxed op de  bank, zittend op de champagne kurk kruk bij de bar of bij het keukeneiland. Met tot slot nog een ronde voor het dessert, oftewel chocolade hapjes of ijs. Dankzij deze mix van lekkere en leuke dingen komen de goede gesprekken op gang. Ruzies met je geliefde, nieuwe scharrel of gedoe op het werk. Het komt allemaal voorbij dankzij de juiste vibes. Waarna naderhand ieders food-baby naast elkaar gelegd wordt waarbij de leukste grapjes de ronde doen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

“De meiden” – mogen die kinders al drinken of heb je het over volwassen vrouwen?

Reageer ook