fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een foodparty organiseren: zo doe je dat!

Het is weer maandag en we beginnen aan een nieuwe, frisse week. Ik heb er weer heel veel zin om lekker te werken, maar kijk ook met heel veel plezier terug op een geslaagd weekend. We zijn bezig geweest met het organiseren van een foodparty voor heel veel vrienden en daar ben ik super enthousiast over. Het plan: we nodigen 10 mensen uit, wij regelen eten, drinken en entertainment en de gasten hoeven alleen nog maar te genieten. Klinkt leuk, maar er ligt flink wat voorbereiding aan ten grondslag. We hebben een paar handige tips als ook jij een succesvolle foodparty wilt organiseren. 

1. Stuur papieren uitnodigingen en laat je gasten RSVP-en

E-vites zijn heel handig, maar echt origineel is het niet meer. Nodig je gasten uit met mooie, papieren uitnodigingen en laat ze RSVP-en. Een papieren uitnodiging die je via de post verstuurt geeft een exclusieve uitstraling en laat ook bij je gasten de voorpret al meteen beginnen.

2. Stel ver van tevoren een menu op 

Je gaat je natuurlijk flink uitsloven in de keuken, met een kopje tomatensoep uit blik kom je op een avond als deze niet weg. Ga op tijd op zoek naar recepten en maak een planning van het eten. Zorg ervoor dat er een goede balans tussen de gerechtjes is, maar zorg ook voor afwisseling. Weet je dat er vegetariërs komen, zorg er dan ook voor dat er meer dan genoeg vegetarische opties zijn. Ook voor vleeseters super lekker natuurlijk!

3. Laat je adviseren op het gebied van wijn

Heb je de lijst met gerechten en ingrediënten klaar? Verdiep je dan in de wijnen! Wil je één wijn schenken die overal lekker bij is of wil je bij iedere gerechtje een ander glas serveren? Heb je er zelf geen verstand van, vraag dan iemand om je te helpen. Niks is zo jammer als een avond die tot in de puntjes geregeld is, maar dat de wijn niet blijkt te kloppen. Handige tip: bij Abelse wijnen kan je een wijn bij jouw gerecht zoeken. Zo hoef je niet naar een winkel, maar kan je lekker thuis shoppen en bestellen.

4. Zorg ervoor dat je genoeg servies en materiaal in huis hebt

Wanneer je veel gasten uitnodigt, heb je ook veel materiaal en servies nodig. Heb je niet genoeg borden, messen, vorken en/of glazen? Huur of leen dan wat extra setjes! Wat ook goed is om op tijd te regelen, zijn dingen als warmhoud kasten of een verwarmd buffet element. Ook dit kan je vaak huren, maar het zelf kopen kan ook. Kijk hiervoor eens bij de Horecagrootkeukenshop.

5. Regel entertainment voor op de avond zelf

Maak de avond compleet met live entertainment. Huur bijvoorbeeld een klassiek strijkkwartet in dat de hele avond kan spelen, of laat halverwege de avond een goochelaar optreden. Zo maak je het een onvergetelijke ervaring voor zowel jullie zelf, als jullie gasten.

 

Reageer ook