fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zorg voor een persoonlijk afscheid. Een sieraad kan je helpen

Iedereen die een dierbare heeft verloren weet hoe hartverscheurend het verlies kan zijn. Verschrikkelijk is het om je dierbare nooit meer aan te kunnen raken, niet meer samen te lachen of samen te knuffelen? De weken na het overlijden ben je heel druk met het regelen van de begrafenis en alles wat met een overlijden samenhangt. Vermoedelijk hebben jullie dit op een zo persoonlijk mogelijke manier gedaan. Na het mooie afscheid is de tijd aangebroken om je mooie herinneringen te gaan koesteren.

Het besef dat je geliefde niet terugkeert

Het verwerken van je verdriet verloopt bij de meeste mensen in fasen. Eerst is er de schrik en het ongeloof, dan de boosheid, daarna het verdriet en het gemis. Het besef dat je geliefde niet meer zal terugkeren dringt ten volle tot je door. Toch zul je verder moeten en manieren moeten bedenken waarop je met je verdriet omgaat.

Een tastbare herinnering

Je geliefde zit natuurlijk voor altijd in je hart en je hoofd. Maar het is ook heel mooi om een tastbare herinnering aan je geliefde te creëren. Zo ken ik veel mensen die thuis een soort gedenkplekje hebben gemaakt met veel foto’s, kaarsjes en verse bloemetjes. Daarnaast heb ik ook wel gezien dat een mooi kunstwerk voor bijvoorbeeld in de tuin of een schilderij aan de muur een mooie herinnering kan zijn.

Altijd een stukje van je dierbare bij je

Heel fijn is het ook als je altijd iets van je dierbare bij je hebt, ook als je niet thuis bent. Dat kan zijn in de vorm van een herinneringsmuntje in je portemonnee, een ring of een mooie halsketting. Laatst ontvingen wijn een tip over assieraden. Ik had hier nog nooit van gehoord. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld  een ashanger of een asring.  Bij deze gedenksieraden wordt een beetje as, stukje stof of een haarlokje van uw dierbare in het sieraad gedaan. Op deze manier heb je altijd een stukje van je dierbare bij je. Voor de mogelijkheden die er zijn kun je ook eens kijken op Assieraad.com.

Hoe herdenk jij een verloren geliefde?

Een sieraad, gedenkplekje of kunstwerk in de tuin kan natuurlijk nooit je geliefde terugbrengen. Maar het biedt je wel een hele mooie manier om je herinneringen te koesteren. Ben jij zelf ook iemand kwijtgeraakt waar je heel veel om gaf? Heb jij een manier gevonden om dit te gedenken? We zijn hier heel benieuwd naar. We zouden het heel fijn vinden als je dit met ons wilt delen door een berichtje in de comments hieronder te plaatsen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook