fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een avontuur: solo reis naar Spanje “Tijd voor jezelf”

ESL 3

Ik vind het natuurlijk heel belangrijk: even tijd voor jezelf. Maar dat komt straks wel – denk ik altijd – of anders morgen. Maar tussen het carrière-maken, koken en socializen in, merk ik dat ik mezelf in de regel altijd voorbij loop.

Soms moet je jezelf dwingen. Voor mij is de perfecte opgelegde pauze dan ook: vakantie. Kort of lang, een prachtige break met de normale gang van zaken. Maar een grote valkuil is een zelfde soort routine op vakantie te behouden – zeker als je met vriendinnen gaat. Het is heel makkelijk om jezelf af te leiden van het ‘echt tot je zelf komen’. Daarom heb ik bewust de grote stap genomen over deze valkuil heen – en vervolgens een sprong in het diepe: alleen op reis.

Eng hoor

Dus, alleen op vakantie in Spanje – met een taalcursus als extra uitdaging. Allereerst lijkt het eng, zeker als je naar een nieuwe stad of regio gaat: alles is vreemd en jij zit daar in je uppie. Maar onthoud alsjeblieft deze mantra: laat je angst het avontuur niet voor je verpesten! Het is een fantastisch gevoel om je tassen te pakken en deze alleen door Schiphol te trekken. Je voelt constant de afwisseling tussen lichte paniek en puur enthousiasme voor een nieuwe ervaring – beide doen je hart sneller kloppen.

ESL 2
Alleen, niet eenzaam!

Alleen op reis houdt in dat je precies kan doen waar jij zin in hebt. Je kunt alles plannen, of je gooit al je plannen van tafel – zonder gezeur. Het is een ongeëvenaard gevoel van vrijheid om op deze manier simpelweg tijd door te brengen in een land waar jij niemand kent, en niemand jou. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken, te ruiken en te proeven, zonder dat je er een mening over hoeft te hebben. Het is puur ervaren.

Habla Español?

Voor je sociale behoeftes op een langere reis kun je jezelf natuurlijk wat houvast geven, bijvoorbeeld in de vorm van een leuke taalcursus. Hierin zijn mogelijkheden eindeloos, kijk bijvoorbeeld op www.esl-taalreizen.com. De Spaanse taal leren in Spanje is een heerlijke combinatie van je geest bezighouden, terwijl je talloze interessante mensen ontmoet van over de hele wereld. Als meer dan alleen een toeristentrip, het is een onderdompeling in taal en cultuur: je verbreed echt je horizon (en niet te vergeten je CV)!

Bij ESL heb je ook de mogelijkheid om een taalreis met een extra cursus te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een taalcursus

ESL 1
Spaans in Spanje combineren met een cursus Koken, Theater of Yoga (en nog véél meer). Voor meer informatie over de cursus Spaans en alle mogelijkheden, klik hier

Anne van Buuren

Foto’s:
1. The-big-shizzle
2. Oscar Alexander
3. Rosino

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook