fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een agenda voor 2024 kopen: hier let je op!

Noem me ouderwets, maar een papieren planner en agenda winnen het nog altijd van een digitale agenda bij mij. Ik ben nou eenmaal niet zo heel goed met alles in mijn telefoon zetten en als ik vergeet om een melding aan te zetten, dan vergeet ik dus ook echt een afspraak. Daarom is de ouderwetse manier van afspraken plannen voor mij de enige juiste. Nu het alweer bijna halverwege oktober is, is het tijd om te gaan kijken voor een nieuw exemplaar om vol te pennen in 2024. Een agenda voor 2024 kopen: hier let je op!

Moet in je tas passen

Een absolute must voor mensen zoals ik (zzp’er, werkzaam op verschillende plekken) is dat mijn agenda 2024 in mijn tas moet passen. Zonder agenda de deur uit is geen optie en los meenemen betekent ergens laten liggen en dus kwijt zijn. Naast dat het zonde is, liggen er ook ineens allemaal persoonlijke dingen op straat. Niet helemaal wenselijk dus.

Stevig materiaal

Een stevige agenda is handig, zeker als je hem zoals ik soms wel meerdere keren per dag uit je tas vist. Jouw “persoonlijke assistente” moet wel tegen een stootje kunnen en het liefste ook tegen een druppeltje water hier en daar. Die dopper die standaard in mijn tas zit is inmiddels ook een stukje minder geworden door alle rondjes in de vaatwasser. Fijn als deze een beetje lekt en mijn agenda niet direct geruïneerd is.

Papier dat niet doordrukt

Als ik ergens niet tegen kan, dan is het dat mijn pen doordrukt op het papier en dat je dus aan ‘de andere kant’ ziet dat er iets geschreven is. Iets steviger papier heeft dus voor mij zeker weten de voorkeur. Natuurlijk moet je zelf ook wel rekening houden met het soort pennen dat je gebruikt om mee te schrijven. Een gewone ballpoint moet lukken, maar een dikke stift is een minder goed idee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Penworld (@penworld_be)

Overzicht per dag of per week

Dit is een beetje een persoonlijk dingetje, want waar de ene persoon graag een overzicht per dag heeft, wil de ander een weekoverzicht voor zijn/haar neus. Ik kies zelf altijd voor een overzicht per week, zodat ik meteen een goed overzicht heb. Ik heb daarentegen een vriendin die graag per dag kijkt omdat ze anders meteen rode vlekken in haar nek krijgt. Ze wil absoluut niet zien wat er de rest van de week allemaal nog op de planning staat. Wat vind jij het prettigst en waarom? Ik lees het graag in de comments! Vinden we leuk :-).

Looks ook belangrijk

Een agenda moet niet alleen functioneel zijn, maar er natuurlijk ook een beetje gezellig uit zien. Dit geldt overigens ook voor een notitieboek. Daarvan heb ik er overigens wel een stuk of 10, welke allemaal wel een beschreven pagina hebben. Laatst had de oudste er eentje nodig voor school, dus toen heb ik heel netjes mijn beschreven pagina’s eruit gesneden met een scherp mesje. Er uit scheuren vind ik dan weer zo zonde! Leuk om te weten: mijn collega Sandra gebruikt haar notitieboek iedere dag. Ze schrijft daar haar planning in. “Heerlijk om te doen. Voor mijn werk doe ik veel op de computer, maar af en toe schrijven tussendoor vind ik super fijn. En als ik een van mijn klusjes af heb, zet ik er een vinkje bij. Hoe kinderachtig dat misschien ook klinkt: ik word er blij van”.

Gebruik jij een digitale agenda of ben je net als ik ook nog steeds dol op het echte papier

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Pexels – Vlada Karpovich

1 reactie

Joris -

Ik gebruik een digitale agenda. Die geeft reminders op vooraf ingestelde tijden en is over en weer inzichtelijk.

Reageer ook