fb
Damespraatjes Damespraatjes

Liz: “Mijn man maakt mijn post altijd open en dat had dit keer grote gevolgen.…”

Liz en Herman zijn al jaren een vrolijk setje en er is niets dat ze niet delen met elkaar. “Taboes kennen we niet, ik vertel Herman alles. Maar er is iets dat ik niet met Herman deel en daar is hij nu achter gekomen…”

Als Liz ergens een hekel aan heeft, dan is het roddelen en geheimen doorvertellen. Ze is er trots op dat vriendinnen altijd hun hart bij haar kunnen luchten, zonder gevolgen. “Ik oordeel niet, ik luister en alles dat mij in vertrouwen wordt verteld, blijft bij mij. Zo vertrouw ik erop dat mijn vriendinnen mijn diepste geheimen ook niet doorvertellen aan anderen.” Zelfs Herman, haar man, vertelt ze niet alles. “Nee, dat doe ik niet. Het vertrouwen dat vriendinnen in me hebben, beschaam ik niet. Bovendien hoeft Herman niet alles te weten van mijn vriendinnen. Natuurlijk mag hij alles van mij weten, dat vind ik geen probleem.”

Half jaartje zonder mobiel

Eén van haar beste vriendinnen is momenteel bezig met een digital detox. “Jolie is zo’n iemand die continu op haar telefoon zit. Als je haar een appje stuurt, heb je binnen een seconde antwoord. Toen ze een app installeerde die bijhield hoeveel uur ze per dag op haar mobiel zat en hoe vaak ze ‘m had opgepakt, schrok ze zich rot. Ze besloot dat het de hoogste tijd was voor een digital detox. Een half jaar lang gebruikt ze haar telefoon niet. Ik vind dat super knap van Jolie, ik moet er zelf niet aan denken. Mijn mobiel is mijn window naar de wereld.”

Gewoon een kaartje of een brief

De digital detox van Jolie houdt in dat Liz niet meer met haar vriendin kan bellen, appen of facetimen. Om toch op de hoogte van elkaars leven te blijven, hebben Liz en Jolie afgesproken om elkaar via de post op de hoogte te houden. “Ja joh, hilarisch. We geven nog net geen rooksignalen af of sturen een postduif, maar het scheelt niet veel. Eerlijk gezegd heeft het wel wat, elkaar post sturen. Soms zie ik hilarische postkaarten die ik voor haar koop en ik schrijf haar brieven. Met de hand! Dat is nog vermoeiend ook, want wat schrijf je tegenwoordig nou nog?”

O jee, Jolie is verliefd op een ander

Jolie vindt het geweldig dat haar vriendin haar digitale detox zo sportief oppakt en het geen probleem vindt brieven te schrijven. De brieven die Jolie aan Liz schrijft gaan regelmatig over de twijfelachtige relatie die ze met haar man Daan heeft. “Ze heeft me geschreven dat ze een einde aan de relatie met Daan wil maken. Hun relatie is zo uitgehold, er zit geen schwung meer in. Het komt erop neer dat ze als broer en zus leven. Daarin heeft Jolie geen zin. In haar brieven beschrijft ze het proces waar ze doorheen gaat en dat is prachtig om te lezen. Ook dat ze een prille liefde heeft, ze is verliefd aan het worden op een andere man. Geloof je me als ik zeg dat ik telkens weer uitkijk naar haar brieven?”

Ik beheers me en doe het niet

Wat het een beetje ingewikkeld maakt, is dat Daan een goede vriend is van Herman. “Ik moet me soms beheersen om het proces van Jolie niet met Herman te bespreken. Ik heb Liz beloofd het met niemand te delen. Doe ik ook niet, maar soms zou ik wel even met Herman van gedachten willen wisselen, maar ik kan me beheersen en doe het niet.” Omdat Liz meestal eerder thuis is dan Herman, pakt zij als eerste de post uit de brievenbus. Wat voor haar is neemt ze mee naar haar studeerkamer, de post van Herman legt ze op de keukentafel. “Zijn post maak ik nooit open. Vind ik niet netjes, is aan hem gericht en dus laat ik dat dicht.” Omgekeerd maakt Herman de post voor Liz wel open. ‘We hebben toch niets voor elkaar te verbergen?’ zegt Herman dan.

Hij heeft een brief gelezen!

Op vrijdag gaat Liz na het werk nog weleens een drankje doen met haar collega’s. “Niet elke week want ik vind het ook fijn om naar Herman te gaan, maar soms vind ik het hartstikke leuk om het glas met mijn collega’s te heffen en het weekend samen in te luiden.” Zo ook een paar weken terug. Liz borrelt lekker met haar collega’s en als ze thuiskomt ziet ze dat Herman een brief van Jolie heeft opengemaakt. Eentje waarin ze schrijft over het naderende eind van haar huwelijk. “Toen ik thuiskwam zag ik de opengemaakte brief van Jolie op de keukentafel liggen. Herman was boven en ik kreeg het Spaans benauwd. Snel las ik de brief om erachter te komen wat Herman had gelezen. Ja hoor, Jolie beschreef uitgebreid haar verliefdheid.”

Wat een vreselijke situatie

Als Herman beneden komt, weet Liz niet goed wat ze moet zeggen. “Eigenlijk kookte ik van woede en vond ik dat Herman met zijn vingers van mijn post moest blijven. Maar ja, het kwaad was al geschied.” Ze heeft Herman gevraagd om Daan hierover niets te zeggen, maar dat kan hij niet beloven. “Daan is zijn beste vriend en Herman vindt dat hij recht heeft op de waarheid. Dat hij mijn vertrouwen schaadt, lijkt hij minder erg vinden. Ik vind het een vreselijke situatie en weet niet wat ik ermee aan moet. Hij moet gewoon van mijn post afblijven, maar ja, dat is nu te laat.”

Wat kan Liz volgens jou het beste doen? Hoe krijgt ze Herman zo ver dat hij zwijgt tegen Daan? Of vind je dat Liz het allemaal niet zo moet opblazen, het geheim dat haar vriendin verliefd is op een ander was vroeg of laat toch wel uitgekomen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Maryam: ‘Mijn vriend is niet welkom op de bruiloft van zijn oudste zoon en is daar stuk van’

niet welkom op bruiloft zoon

Maryam voelt zich hartstikke rot; de oudste zoon van haar partner Ruben gaat trouwen maar ze zijn niet welkom op de bruiloft. “Ja, Ruben mag op de receptie komen, maar verder zijn we nergens voor uitgenodigd. Zo pijnlijk… VERDER LEZEN

1 reactie

Fiene -

Bij mij was het huis te klein geweest, had tegen hem gezegd dat hij ergens mag logeren voor de komende weken en mag terug komen als hij inziet wat hij doet verkeerd is..wat vervelend voor je vriendin en haar man. Dit kan onbedoeld een hele slecht iets worden voor de relatie tussen hun. Je man moet er niet mee bemoeien. Als het echt zo is en de andere kant op gaat is jouw vriendin degene die haar man op de hoogte moet brengen en niet jouw man. Die heeft er namelijk niets mee te maken.

Reageer ook