fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin weet eindelijk wat je met een drone kunt doen

Het heeft best even geduurd voordat ik begreep wat een drone is. Voordeel van drie mannen in huis is dat je vrij snel wordt bijgepraat. Net zolang totdat je het snapt. Toen ik laatst een interview had met Barry Koperberg, de directeur van Wings for Aid werd het me helemaal duidelijk.

Als de toegangsweg naar het getroffen gebied is weggeslagen, hoe krijg je dan de hulpgoederen op de plek waar de mensen het hard nodig hebben? Barry weet het antwoord wel: door het inzetten van een drone die de doos met daarin bijvoorbeeld medicijnen nauwkeurig kan droppen. Niks gluren bij de buren met de drone, maar nuttig gebruiken. Dat is nou technologie waarvan ik blij word. En waardoor het onmiddellijk tot mijn verbeelding spreekt.

Veilig
De eerste toepassing van drones werd gedaan door militairen. Zij zetten het onbemande vliegtuig in om gebieden te verkennen. Ze  worden niet alleen gebruikt om gebieden te verkennen door film- en foto-opnames te maken, maar ook om oorlogsgebieden te bombarderen. Het is natuurlijk een stuk veiliger om een drone een bom te laten droppen dan een gewoon vliegtuig.

In de film
Toen ik ruim twee jaar geleden samen met een vriendin de nog redelijk onbewerkte film De Ontsnapping bijwoonde in de bioscoop, vertelde regisseuse Ineke Houtman dat er voor bepaalde shots een drone was ingezet. “Zodat we prachtige beelden van bovenaf konden opnemen.” Dus daar ook al.

Gadgetfreaks
De zakelijke doeleinden begrijp ik, maar wat moet een gewoon mens nou met een drone? Als ik daar een antwoord op zoek, lees ik dat consumenten drones vooral voor de lol gebruiken. Vaak zijn mensen die een vliegend cameraatje aanschaffen gadgetfreaks. Omdat je er ook foto’s mee kunt maken, kun je er spectaculaire beelden mee maken.

Gluren bij de buren
Wat ik niet wist is dat je drones gewoon kunt kopen bij winkels als de Mediamarkt. Ik had geen idee! En wie denkt dat ze onbetaalbaar zijn, heeft het mis. Voor honderd euro kun je er eentje kopen. Ik denk dat als ik er één zou hebben ik ‘m vooral zou gebruiken om te gluren. Even kijken wat de buren vanavond eten. Maar ik vermoed dat dat niet mag. Bij een militaire basis en boven vliegvelden is het absoluut verboden.
Dan maak ik er foto’s mee, dat lijkt me al leuk genoeg.

Heb jij een drone? Of een partner die helemaal leip van zo’n onbemand vliegtuigje is? Wat doe jij ermee? Laat het ons weten, we zijn er heel benieuwd naar. Je kunt het vertellen in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook