fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drive like a mom with style

Om dit artikel voor iedereen begrijpelijk en makkelijk leesbaar te maken is het belangrijk dat we met z’n allen op 1 lijn zitten wat betreft het begrip mom van. Je zult je -zoals zoveel nederlandse moeders- afvragen wat dit nou weer voor een hip begrip is. Waarschijnlijk weet je het diep in je onderbewustzijn al lang en misschien heb je er zelfs wel een voor de deur staan.

Sluit even je ogen… stel je voor dat je in de auto zit met 3 schreeuwende kinderen met ontbijtproducten nog in hun haar. Je komt aan bij de basisschool waar je ze weer heerlijk voor een paar uurtjes kwijt kan. Wat zie je daar, laten we zeggen; zo’n 20 tot 30 keer staan? Precies, the mom vans. Een mom van is een grote, practische, door de jeugd van tegenwoordig soms lomp genoemde, auto. Lekker praktisch, minstens 7 zitplaatsen zodat al je kinderen elke dag een speelafspraakje mee naar huis kunnen nemen zonder dat er ruzie ontstaat over het delen van gordels.

Om je nog even te helpen visualiseren, de top 3 supermoederauto’s van de afgelopen jaren:

1.    Renault Espace
2.    Chrysler  Voyager
3.    Volkwagen Touran

The swagger wagon
Waar het begrip mom van nu pas zijn intrede in Nederland doet, is het in Amerika al weer slang van jaren geleden… Zelfs de moeders gebruiken het woord al en dat is natuurlijk nooit een goed, en al helemaal geen cool teken. Gelukkig heeft het creatieve team van Toyota U.S.A. een nieuwe term in het leven geroepen: The Swagger Wagon! Ik zou nu weer met 80 voorbeelden kunnen aan komen zetten, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf even de campagne te bekijken.

Zelf zo’n Swagger Wagon rijden?
Helaas is de Toyota Sienna (nog) niet in Nederland verschenen, maar at the end of the day: the mom makes the van. Dus trek je mooiste outfit aan, en rijd je kinderen nu dagelijks met een air van heb ik jou daar naar school. Wedden dat jij de leukste MILF bent?!

Mara Blikslager
Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook