fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie Vaderdag tips voor vaders die echt alles al hebben!

Hoewel een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking steevast rondom Vaderdag en Moederdag bromt ‘dat het een commerciële toestand is’, schieten we massaal in de stress als het gaat om het verzinnen van ‘toch maar een kleinigheidje’. Maar wat geef je de liefste voor Vaderdag? Omdat ik ervan overtuigd ben dat er meer lezeressen zijn die het niet weten, heb ik drie tips op een rij gezet.

Jarenlang gaf ik mijn ouders op respectievelijk de tweede zondag in mei en de derde in juni zelf gefröbelde cadeautjes. Legendarisch is de schoen die ik op de basisschool kleide. Aan de zijkant van de schoen maakte ik met mijn duim een deuk en rolde, ook van klei, een sigaretje die op de deuk plakte. Zo werd mijn asbak de oven ingeschoven en daarna beschilderde ik ‘m vrolijk. Mijn moeder, inmiddels jaren geleden gestopt met roken, heeft nooit afstand kunnen doen van de asbak.

Beschilderde witte sportsokken
De eerste Vaderdag van De Man was een bijzondere. Door Bob werd het ook zijn feestdag en ontroerend maar rot-onhandig was het eerste cadeau dat De Man kreeg. Gemaakt op het kinderdagverblijf en zelfs ik mocht niet weten wat het was. Groot was de hilariteit toen er uit een pakje lange, witte sportsokken kwamen die Bob met zijn priegelvingertjes met groene en oranje verf had beschilderd. “Maar, maar, die zijn prachtig,” stamelde De Man met zijn haar door de war genietend van zijn ontbijt op bed. Wat we even vergaten is dat die sokken het niet leuk vonden om in de wasmachine te verdwijnen. Ze waren wel mooi wit, dat wel.

Wat vindt papa leuk?
Nu zijn Bob en Tommie groter en gaan ze op de fiets naar het winkelcentrum om van hun zakgeld cadeautjes te kopen. Aan mij wordt gevraagd wat ‘papa leuk vindt’. Eeeeh. Sja. Al elf jaar probeer ik de meest leuke cadeautjes te verzinnen. Dit jaar ben ik voorbereid op de vraag. En als ‘ie me wordt gesteld, heb ik een antwoord. Want ik heb wat leuke ideetjes opgedaan bij smartphoto.

1. Wijn glazen
Natuurlijk is het voor vaders die van een wijntje houden een mooie fles wit of rood te kopen, maar wat nog veel leuker is: bijzondere wijnglazen. Hoe leuk is het om je vader een gepersonaliseerd glas cadeau te doen? Kun je er een bijzondere tekst op laten graveren. ‘Best Dad’ of ‘Nou nog een halve dan’ Koop er een mooie fles wijn bij en je hebt een super cadeau.

2. Sleutelhanger
Heb je een vader die altijd zijn sleutels kwijt is? Die altijd op het moment dat je echt weg moet, de autosleutel nergens kan vinden? Briesend door het huis loopt om er vervolgens achter te komen dat ‘ie in zijn zak zit? Voor die mannen is een leren sleutelhanger van buffelleer leuk. Kun je ook een tekst in laten graveren. Vindt vader leuk, let maar op!

3. Muismat
Voor altijd achter de laptop-zittende vaders, is een muismat een leuk idee. Helemaal als je daarop een foto van jezelf laat drukken. Kan die hardwerkende papa zo nu en dan even aan je denken.

Wat geef jij je vader dit jaar? Heb je tips of leuke ideeën? Laat het ons weten, zet ze in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook