fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie tips om sneller te puzzelen

tips om sneller te puzzelen

Puzzelen heeft bij veel mensen een nogal oubollig imago. Niets is echter minder waar. Puzzelen blijft leuk. Voor jong en oud. Man en vrouw. Het is een activiteit waar je de meeste mensen wel voor kan strikken. Het is uitdagend, maar tegelijkertijd ook een activiteit waarmee je fijn kunt ontspannen en je gedachten even kunt verzetten. Bovendien neemt het ook veel tijd in beslag om een grote puzzel te maken. Het is dan ook een prima activiteit om verveling tegen te gaan. Hoewel we puzzelen al van jongs af aan leren, zijn er ook genoeg volwassenen die hier nog moeilijk het geduld voor op kunnen brengen. Je bent dan ook absoluut niet de enige die meerdere malen enthousiast een grote puzzel is begonnen en ergens halverwege is afgehaakt. 

Maar wist je dat puzzelen ook veel sneller kan? Met behulp van de juiste technieken, kan jij jezelf uitdagen om telkens weer een stukje sneller te werk te gaan. Kan jij wel wat uitdaging gebruiken? Pak die jan van haasteren puzzel er dan maar bij en ga aan de slag met de onderstaande tips.

Tip 1. Bestudeer eerst de afbeelding

De meeste mensen beginnen lukraak met het uitzoeken van de puzzelstukjes. Maar weet je eigenlijk wel echt hoe de afbeelding eruit moet komen te zien? Misschien heb je wel al een beetje een idee, maar de kans is groot dat je niet exact weet waar elk stukje straks hoort. Door de afbeelding eerst goed te bestuderen, beschik je in je hoofd al over een duidelijk overzicht van het uiteindelijke resultaat. Je weet ongeveer hoe de puzzel er straks uit moet komen te zien en ook welke kleuren en bepaalde stukjes op de verschillende plekken moeten komen. Zo is het een stuk gemakkelijker om straks de stukjes te sorteren en zal je hier ook minder tijd aan kwijt zijn.

Tip 2. Schrijf je resultaten op

We zijn van nature erg competitief. Dit gegeven kun je gebruiken om jezelf uit te dagen. Time daarom elke keer hoe lang je erover doet om een puzzel af te maken. Doe dit voor een 3d puzzel, een spotpuzzel en ook voor puzzelen van verschillende groottes. Zo ben je in staat om jezelf telkens weer opnieuw uit te dagen om je vorig record te verslaan. Dit is voor veel mensen de perfecte manier om nieuwe successen te behalen. Leg dus gerust die stopwatch naast je tijdens het puzzelen en stel telkens nieuwe doelen om het interessanter te maken.

Tip 3. Sorteer stukjes op kleur

Het lijkt misschien een beetje saai, maar het is wel dé manier om sneller te puzzelen. Door eerst echt alle stukjes te sorteren, is het werk straks veel minder intensief. En nee, dan bedoelen we niet alleen eerst het maken van de rand, maar ook het sorteren op kleur. Zeker bij een kleurrijke puzzel kan dit erg waardevol zijn, doordat alle stukjes die bij elkaar horen dan al een beetje bij elkaar liggen. Dan hoef je straks minder te zoeken en is de puzzel binnen mum van tijd compleet.

Heb jij nog tips om sneller te puzzelen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk 🙂

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook