fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie tips om jouw uitgaven weer in control te krijgen na de zomer!

Heb jij ook zo genoten deze zomer? Ben je lekker op vakantie geweest? Of hebben jullie leuke uitjes in Nederland gedaan? Wat je ook hebt gedaan, dikke kans dat je tijdens de zomermaanden iets meer hebt uitgegeven dan in de winter. Logisch, het is hét moment om mooie herinneringen met het hele gezin te creëren. Maar nu de zomer haar einde nadert, de kids weer naar school moeten en jij weer aan het werk, is het tijd om de structuur terug te brengen. En ook op financieel gebied! Hier 3 tips om je uitgaven weer in control te krijgen.

  1. Maak de balans op

Om te kunnen besparen moet je eerst weten waarop je kan besparen. Oftewel: kijk hoe je er financieel voorstaat, waar het geld heengaat en waar het niet écht naartoe hoeft. Zo hebben veel mensen onbewust nog telefoonverzekeringen lopen van telefoons die ze niet meer gebruiken. Gooi die eruit! En heb je ooit oude abonnementen afgesloten maar worden ze stilzwijgend verlengd? Tegenwoordig zijn hier regels voor opgesteld dus al met al, tijd om een avondje door je afschriften heen te gaan en de balans op te maken.

  1. Heb je vragen? Zoek het antwoord!

Iedereen heeft weleens vragen over zijn/haar financiële situatie. Toch valt het op dat veel mensen ze niet stellen. Eigenlijk begrijpelijk, want soms ligt het gewoon niet zo simpel. Ons advies: ga toch op zoek naar die antwoorden! Door de vraag niet te stellen blijft hij liggen en kan het zijn dat je de een kans om op een bepaalde kostenpost te besparen misloopt. Echt besparen lukt dan ook pas echt als je weet hoe het werkt en de antwoorden hebt op zaken die voorheen onduidelijk waren.

  1. Integreer nieuwe afspraken in het gezin

Waarschijnlijk snappen de kinderen er niks van als ze ineens niet meer elke week € 10,00 maar een huisgemaakt lunchpakketje meekrijgen naar de voetbalclub. Leg ze uit waarom jullie weer even rustig aan doen met geld. Vertel ook dat jullie door geld te sparen in de volgende vakantie weer heel veel leuke dingen kunnen doen. Stel samen met de kinderen een spaarplan op zodat jullie met elkaar een lekkere spaarpot voor de volgende vakantie aanleggen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook