fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie redenen waarom mannen soms ongelofelijke eikels kunnen zijn!

Echt heel bizar hoe je van iemand kunt houden en toch kan vinden dat hij jou zo nu en dan als een klootzak behandelt. Voor je het weet beland je in een gigantische ruzie, want je kunt natuurlijk niet alles over zijn kant laten gaan.

Gelukkig zijn er maar weinig mensen/mannen die oprecht slecht zijn. Eigenlijk wil iedereen gewoon zijn best doen, maar kom je toch in patronen terecht die moeilijk te doorbreken zijn, waardoor je jezelf en een ander ongelukkig kunt maken.

We kwamen een artikel tegen van Tim Veninga tegen waarin hij 11 redenen geeft waarom mannen eikels zijn of zich als klootzakken gedragen. Het mooie hieraan vinden wij dat het verhaal vanuit een man wordt verteld. Hoe werken bepaalde patronen bij Tim en een groot deel van zijn soortgenoten. Ook plaatste hij een video met de 3 belangrijkste redenen waarom mannen zich zo gedragen.

Dit zijn volgens Tim de redenen dat mannen zich als eikels kunnen gedragen:

1. Mannen zijn sociaal onhandig. Doordat ze vaak heel doelgericht zijn reageren ze minder sensitief en empathisch dan dat vrouwen van ze verwachten. Ga er niet meteen iets achter zoeken. Maak je geen zorgen dat hij even geen tijd of aandacht voor je heeft, het ligt zeker niet aan jou. Op een ander moment komt die aandacht weer, maar niet als hij net zijn krant leest, TV kijkt, zijn Facebook checkt etc. Herkenbaar?

2. Mannen beschermen hun ego. Als je aan zijn ego komt dan kan hij meedogenloos worden. Hij zal van zich afbijten, om zich heen slaan. Hij zal er alles aan doen om zijn ego te beschermen en kan daarbij heel gemeen worden. Ook dit komt je vast niet onbekend voor.

3. Het is een evolutionair ding. Het heeft mogelijk nog iets te maken met de oertijd en het recht van de sterkste aldus Tim. Veel mannen willen bovenaan in de hiërarchie staan en dat maakt dat hij zich naar te top wil werken en moet beschermen dat mensen hem van onderaf inhalen. Dat maakt dat hij zich in gezelschap soms onmogelijk gedraagt in jouw ogen?

Hoe gaan wij hier mee om?

De vraag is natuurlijk hoe je hier als vrouw mee om kan gaan? Wat brengt deze kennis jou? Je zult je man of vriend in ieder geval een beetje beter gaan begrijpen, maar dat betekent nog niet dat hij zich als een klootzak mag gedragen. Maar je wilt ook niet de hele dag zuur tegen hem doen of hem cynisch gaan behandelen.

Blijf met elkaar in contact en geef op het juiste moment aan wat jij niet prettig vindt. Of laat hem weten waarom je juist op dat moment aandacht nodig hebt, dat je hem niet naar beneden wilt halen met je opmerking (waardoor zijn ego mogelijk in het geding kwam). Blijf duidelijk! En houd het bij je zelf, dat jij het niet fijn vindt om zo behandeld te worden.

We zijn heel benieuwd of het bovenstaande herkenbaar is voor jullie. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Anja de Vlag -

Waarom bewaard een man fotos van ex vriendin. Niet zn ex vrouw maar vriendin na zijn vrouw. Is er geen respect voor de vriendin daarna? Moet je dat maar accepteren? Ziet een man niet in dat het je pijn doet?

Reageer ook