fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie redenen waarom je er ook op je thuiswerkplek goed uit mag zien

goed uitzien thuiswerken

Sinds vorig jaar maart is thuiswerken de standaard. Experts vermoeden dat we ook na het onder controle krijgen van het coronavirus massaal thuis blijven werken. Geen reistijd, productief zijn op een moment dat het jou het beste uitkomt en geen overbodige vergaderingen. Aan thuiswerken kleven heel wat voordelen! Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn… Zo vinden veel thuiswerkers het saai en missen ze de sociale contacten. Een andere veelgehoord probleem is de balans tussen werk en privé, het raakt immers extreem met elkaar verweven. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor! Om de balans tussen werk en privé ook op je thuiswerkplek te waarborgen, is het belangrijk om te werken met kaders op het gebied van werkuren, de plek waar je zit en wat je aantrekt. Want geloof het of niet: ook als je thuis werkt is een professionele en mooie outfit van groot belang. Zelfs als je niemand ziet! Dit zijn drie redenen waarom je er ook op je thuiswerkplek goed uit mag zien.

Reden één: Je voelt je beter

Hoe goed voel jij je als je de hele dag in je oude, vieze joggingbroek loopt? Op zondag houd je dit misschien nog wel even vol, maar op een werkdag is dit alles behalve wenselijk. Door je in een mooie outfit te hijsen zie je er niet alleen beter uit, maar voel je je ook beter. Er goed uitzien hoeft natuurlijk niet voor de buitenwereld. Dit doe je voor jezelf! Selfcare is waanzinnig belangrijk en je kleding is daar een kritiek onderdeel van. Wij zijn dol op de kleding van Anna van Toor, die merken als Kocca, Fabienne Chapot en MarcCain verkoopt. Stijlvolle kleding die zowel op kantoor als op je thuiswerkplek zeer passend is. Zeker de moeite waard om eens even lekker online te gaan shoppen!

Reden twee: Het helpt bij het houden van de balans

We zeiden al dat het heel erg belangrijk is om de balans tussen privé en werk te behouden. Dit doe je onder andere door een fysieke werkplek thuis te creëren en niet de hele dag aan de keukentafel te zitten. Dit kan een thuiskantoor zijn, maar ook een huisje in de tuin of een speciaal ingericht hoekje in de woonkamer. Spreek daarnaast concrete werktijden met jezelf (en eventueel je leidinggevende) af. Dit hoeft heus niet van 9 tot 5 te zijn, maar probeer te voorkomen dat je constant je aandacht tussen werk en privé moet verdelen. Door als je gaat werken je werkkleding te dragen, houd je deze balans stukken makkelijker in stand! En dat joggingpak met gaten en vlekken? Dat trek je maar lekker aan als je je laptop hebt dichtgeklapt. Toch behoefte aan lounge kleding? Kies dan bijvoorbeeld voor een zachte trui van cashmere en een losvallende pantalon. Zo voelt het alsof je in je pyjama loopt, maar zie je er geweldig uit.

Reden drie: Altijd klaar voor een online meeting

We hebben dan wel geen eindeloze besprekingen op kantoor meer, maar dat betekent natuurlijk niet dat er nooit wat besproken moet worden. Onverwachts kan zich een situatie voordoen waarin je snel moet handelen en er overleg moet plaatsvinden. Door je ook thuis zo te kleden als op kantoor ben je altijd klaar voor belangrijke besprekingen. Wel zo prettig!

Boodschappen doen of sporten

Iedereen heeft een ander gevoel bij thuiswerken. Persoonlijk vind ik het heerlijk, vooral omdat je makkelijk wat dingen tussendoor kunt doen. Ik ga tegenwoordig vaak even sporten tijdens mijn pauze. Mijn lunch eet ik daarna gewoon weer achter mijn computer. Ook vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld even boodschappen te doen in die tijd. Het is vooral in de ochtend heel erg rustig bij onze supermarkt hier in Bussum. Dat levert weer heel wat extra tijd op!

Geen hakken

Het liefste draag ik deze dagen een mooie jeans, met een fijn vestje van cashmere of een losvallende blouse. Dit wissel ik af met elegante en zeer comfortabele jurkjes. Hoge hakken laat ik tijdens het thuiswerken liever achterwege en kies voor ballerina’s, chelsea boots of enkellaarsjes. Net zo mooi en zakelijk, maar wel een stuk comfortabeler.

Praat mee

Wat is jouw favoriete outfit tijdens het thuiswerken? En vind jij het ook zo belangrijk om je wel goed te blijven kleden? Gebruik jij ook make-up in en om het huis? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook