fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie redenen om vanaf nu altijd zelf pasta te maken!

Holy Cannelloni, wat ben ik gek op pasta! Van ravioli tot spaghetti en van macaroni tot rigatoni… Maak me er please wat vaker wakker voor! Meestal koop ik gewoon gedroogde pasta in de supermarkt, maar na een lang en goed gesprek met mijn vriend (die kok is), ben ik om. Vanaf nu maak ik lekker zelf mijn pasta! Hier de drie redenen waarom:

1. Zelf pasta deeg maken is vet makkelijk

Mijn eerste reactie toen mijn vriend vertelde dat ik best zelf mijn pasta kan maken was iets in de richting van: “Ja dag, ga lekker zelf mijn verse pasta maken. Jij bent dan wel kok, maar ik heb daar geen tijd voor!”. Ik dacht dat de kous daarmee af was, maar niets bleek minder waar. Pasta deeg maken is niet moeilijk en gaat snel. Bekijk in dit filmpje hoe ik het nu ook doe:

2. Het is véél lekkerder

Smaken verschillen, maar als het op pasta aankomt kan ik me niet voorstellen dat je de gedroogde variant lekkerder vindt dan de verse variant. Aangezien het dus niet eens zo heel veel moeite is het deeg zelf te maken, zou ik zeker voor de lekkerdere optie gaan! En hoe cool om tegen eters te zeggen dat je huisgemaakte pasta op het menu hebt staan?!

3. Je kan zelf experimenteren met variaties en vullingen

Dit is voor mij nog wel de voornaamste reden dat ik het zelf wil maken. Ik ben gek op ravioli en vindt het dan ook leuk om lekker te experimenteren. Zo heb ik nu ook zoete ravioli gemaakt en ravioli met geitenkaas en honing als vulling. Echt heel leuk en lekker!

Kortom: MAAK JE PASTA ZELF! Ik kan me voorstellen dat je hier niet elke dag zin in hebt, maar probeer het zeker een keer. En zoals ik al zei, hoe cool om tegen gasten te kunnen zeggen dat je de pasta vers gemaakt hebt? Ik zou het wel weten.

pasta

1 reactie

eileen -

En toch gebruiken veel Italianen zelfs pasta uit een pak 😉

Reageer ook