fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie items om je tuin tot een tweede woonkamer om te toveren

Steeds meer tijd breng ik in mijn tuin door. Niet alleen om lekker een kopje koffie te drinken of zo nu en dan de barbecue aan te zetten. Maar mijn hele leven speelt zich buiten af van maart tot en met oktober.  Daardoor is mijn tuin mijn tweede huiskamer geworden. En in die huiskamer eet, werk, speel en relax ik! Belangrijk dus om er een fijne plek van te maken. De volgende drie dingen dragen daar zeker aan bij!

Drie items om je tuin tot een tweede woonkamer om te toveren

1. Een buitenkleed. Door een grijs of kleurrijk buitenkleed neer te leggen geef je je zithoekje, zowel in de tuin als op je balkon, heel veel extra sfeer. Zelf ben ik gevallen voor het kleed met de oriëntaalse print.  Dit buitenkleed is dubbelzijdig te gebruiken en gemaakt van kunststof dus voor buitengebruik ideaal. Ook schoonmaken is heel simpel door gewoon met water schoon te spoelen. Hoe makkelijk is dat! En ga je picknicken of naar de camping? Dit kleed kan gewoon mee!

2. Loungekussens van patchworkstof. Om je zit comfort te verhogen is het lekker om goede kussens te hebben in je loungebank. We kwamen een aantal super gave outdoor kussens en tuinkussens tegen die ook prachtig te combineren zijn met de vloerkleden die ik hierboven al noemde. Ook zijn de kussens als vloerkussen te gebruiken of op een houten bankje. Het kussen dat je hieronder op de afbeelding ziet is verkrijgbaar bij Merelinwonderland en is in meerdere maten verkrijgbaar. Het kussen is gevoerd en zit zeer stevig doordat het met gerecycled katoen is gevuld. Elk kussen heeft als hoofdkleur blauw en is versierd doordat er stukken patchwork op geborduurd zijn. Daarom is elk kussens uniek. Ook zijn er bijpassende matraskussens van in 45 cm zodat u de gehele bank kunt decoreren en bijpassende sierkussens van 40 cm bij. Alle stoffen zijn gerecycled en dus duurzaam.

loungekussen-grijs-patchwork-bohostyle

3. Sfeervolle tafellantaarn. Geweldig vind ik het om op een zomeravond zo lang mogelijk buiten te zitten. Het wordt steeds stiller in de straat, de wind gaat vaak liggen en het wordt langzaam donker. Ik steek dan wat kaarsjes aan en probeer het naar binnengaan zo lang mogelijk uit te stellen. Hoe gaaf is het dan om een mooie lantaarn op tafel te hebben. Deze tafellantaarn past zo goed bij de kussens en het kleed. Het maakt mijn tuin nog sprookjesachtiger! Het witte windlicht hieronder is van metaal met sierlijke filigrain patronen erin zodat deze mooi licht schijnt op de muur.

Alle hierboven genoemde artikelen zijn verkrijgbaar bij Merelinwonderland. Merel heeft alle producten zelf ontworpen of uitgezocht. Wil je graag advies over de aankleding van je tuin of huis, dan kan zij je ook tips geven. Heel leuk om te lezen trouwens waar Merel haar inspiratie vandaan heeft gehaald!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook