fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie auto’s die girlpower uitstralen

Er is in Nederland een autoverzekering speciaal voor vrouwen (Onna Onna), met handtasdekking, voor het geval jouw tas door het openstaande raam wordt weggegrist door een paar scootercrimineeltjes. Slim bedacht, want wij vrouwen zijn geliefde klanten bij verzekeraars, omdat wij aanzienlijk minder brokken maken dan onze broers. Maar een auto die exclusief voor dames is ontworpen bestaat nog niet. Dat wil niet zeggen dat er geen modellen zijn die een dame kunnen bekoren. Integendeel. Er is keuze genoeg. Drie van de leukste “damesauto’s” van dit moment, geselecteerd door Autoscout24.

Fiat-500-couture-dp

FIAT 500

De cinquecento staat al sinds de lancering in 1957 garant voor liefde op het eerste gezicht. Een romantisch knorrepotje voor mensen met een klein budget, net als de Eend en de Kever. De Fiat 500, het retromodel dat in 2007 voor het eerst van de band rolde, heeft veel van de uiterlijke kenmerken van de oer-500, maar van binnen is er wel het één en ander veranderd. Het is een opmerkelijk ruime en comfortabele auto. En behoorlijk snel, zeker als je de opgevoerde Abarth-versie neemt. Helemaal fijn is de cabrio-uitvoering.

Mazda MX-5

Dit is de meest populaire sportieve tweezitter ter wereld. Een echte roadstar die lekker laag op de weg ligt waardoor je het gevoel hebt in een echte sportauto te rijden, ook al heeft de MX-5 geen enorm krachtige motor. Maar het gaat om het gevoel, nietwaar? Zeer betaalbaar, zeker als je zoekt naar een leuke occasion. Neem wel de cabrio, die is meer dan dubbel zo leuk!

Jeep Wrangler

Deze auto was in eerste instantie ontworpen voor stoere mannen. Na de introductie bleek echter dat de Jeep Wrangler voornamelijk werd gekocht door avontuurlijk aangelegde vrouwen. Toen het marketing team van Wrangler hier achter kwam werd de auto ineens ook leverbaar in de kleur zuurstokroze. Marketingfail nummer twee. Gewoon een heerlijke stoere auto, ook voor moeders die hun kroost veilig willen vervoeren.

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook