fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest Miss Verstand

Als de hoofdredacteur van Damespraatjes me vraagt mee te gaan naar een feestelijke lunch ter ere van het nieuwe boek van Astrid Harrewijn, aarzel ik geen moment. Leuk! Een lunch! Een nieuw boek! “En”, zo vertrouwt de hoofdredacteur me toe, “een goodiebag.” Ik maak een vreugdedansje. Een boek én een goodiebag. Er zijn van die dagen dat echt alles meezit.

In het ontzettend leuke restaurant Wilhelmina-Dok in Amsterdam worden de broodjes en het boek Miss Verstand geserveerd. Aan een lange tafel zit ik samen met andere bloggers, fans en vrienden van de schrijfster. Sommige van de aanwezigen hebben via de site van uitgever Sijthoff een sneak copy van het boek gewonnen. Zij hebben het boek dus al gelezen.

Astrid is stralend middelpunt. Beantwoordt alle vragen, gaat fluitend met fans op de foto, heeft het naar haar zin. En dan pakt ze haar boek, slaat het open en leest een stuk voor. Ademloos wordt er geluisterd. Het is weer zo’n hilarisch boek, juich ik stilletjes.

De delen Miss Communicatie en Miss Match las ik na een tip van mijn vriendin. “Deze boeken moet je lezen, Ka, weet zeker dat je ze leuk vindt.” En ja. Mijn vriendin had gelijk. Heerlijke chicklit. Geen boeken met ingewikkelde toestanden, nee, gewoon vrolijke boeken over de drie vriendinnen Didi, Lein en Iris. Een verhaal waar de vaart niet uitgaat.

Astrid-Harrewijn-signeert-Miss-Verstand

Miss Verstand is het slot van het drieluik. In dit deel is Iris, de kinderpsychologe, de hoofdpersoon. Iris heeft een aangenaam leven, dat een stuk minder aangenaam wordt als ze een groot familiegeheim ontdekt. Uiteindelijk komt alles goed en dat heeft Iris vooral te danken aan haar vriendinnen Lein en Didi. That’s what friends are for.

Als de lunch is afgelopen, spring ik op het pontje dat me van Amsterdam Noord naar het Centraal Station vaart. In mijn hand brandt de knalrose goodiebag. Met daarin, oh heerlijk, het boek Miss Verstand. Ik tuur over het IJmeer. Ik wil ook een boek schrijven. Ik wil dat mijn uitgever ook zo’n smakelijke lunch met fans regelt. Ik wil ook dat mijn boek op hoge stapels in de boekwinkel ligt. Ik spring van het pontje af. Als ik in de stationshal kom, zie ik dat mijn trein 1 minuut geleden is vertrokken en dat het nog bijna een half uur duurt voordat de volgende gaat. Ik haal een koffie, slenter naar het perron en plof neer op een bankje. Ik pak het boek en begin te lezen. Al lezend stap ik in de trein. Vijf hoofdstukken heb ik gelezen als ik thuis ben. Ik eet, pak het boek en lees verder. Want ja. Ook Miss Verstand leest als een trein. Zo eentje die in een keer uit moet. Daar tegenin gaan heeft geen zin, dus ik lees alsof mijn leven ervan afhangt. Ik hoop zo dat Astrid Harrewijn zich bedenkt en zegt: “Jongens, dat van dat drieluik was een grapje. Ik maak er gewoon een zesluik van.” Want dat kan best, zo heb ik zojuist besloten. En ik beloof dat ik dan weer aanwezig ben bij de lunch als het vierde boek wordt gepresenteerd. Ben tenslotte ook de beroerdste niet.

Bestel Miss Verstand op Bol.com

Karin
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft nog steeds veel. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook