fb
Damespraatjes Damespraatjes

Donkere kringen onder je ogen? Hier kan het door komen (en zo verhelp je ze!)

kringen onder ogen nivea

Heb je donkere kringen onder je ogen en probeer je ze met man en macht te verbergen met een flinke laag make-up? Begrijpelijk, maar misschien moet je het eens op een andere manier aanpakken, en ze juist proberen te verhelpen in plaats van verbloemen. Samen met NIVEA leggen we je uit welke factoren invloed hebben op deze donkere kringen en hoe je ze zo veel mogelijk kunt voorkomen.   

Natuurlijk weten we allemaal dat weinig slaap en veel feestjes en alcohol niet echt ten goede komen wat betref je frisse blik. Maar er zijn helaas nog meer factoren die bepalend zijn voor de donkere kringen onder je ogen. Gelukkig is het een stuk makkelijker te verhelpen als je in ieder geval weet waar die oorzaak ligt.

Zo ontstaan donkere kringen

Maar allereerst is het handig om even uit te leggen waardoor die huid onder je ogen zo snel kan verkleuren. Dit heeft alles te maken met de dikte van je huid onder je ogen. Deze is namelijk ontzettend dun en teer vergeleken met de dikte van je huid op andere plekken van je gezicht en lichaam. Wanneer deze huid is aangetast is dit natuurlijk extra snel te zien.

Daarnaast helpt het ook niet dat er onder die dunne huid veel bloedvaten en lymfeklieren zitten. Hoewel je deze normaal gesproken niet zo snel ziet, worden deze juist wel zichtbaar zodra je lichaam weinig zuurstof of vocht krijgt. Dit heeft als gevolg dat de huid bruin of zelfs een blauwe gloed krijgt. Bovendien speelt genetica ook nog een rol, want de ene persoon heeft een dunnere huid onder de ogen dan de ander, en heeft dus ook sneller last van donkere kringen onder de ogen.

Invloeden van buitenaf

Los van de genetische invloed zijn er nog een aantal factoren van buitenaf die invloed hebben op de donkere kringen onder je ogen. Als je op de volgende zaken let en hier –wanneer mogelijk – verandering in brengt kun je de donkere kringen verminderen:

  • Ongezonde voeding: een tekort aan vitamine e, ijzer of zink kunnen ervoor zorgen dat er donkere kringen ontstaan.
  • Ongezonde levensstijl: Buiten je voeding is de rest van je levensstijl ook bepalend voor de gezondheid van je huid. Denk er dus aan dat je genoeg slaap krijgt, alcohol minimaliseert, voldoende water drinkt en niet rookt.
  • Schermpjes: misschien probeer je je kids af te leren te veel op hun schermpjes te zitten, maar ook jij kan hier maar beter mee oppassen. Het is namelijk erg belastend voor je ogen, waardoor donkere kringen sneller kunnen optreden. Vooral wanneer je ook voor je werk veel achter de computer werkt kun je thuis je schermtijd maar beter minimaliseren.
  • Hooikoorts: Hooikoorts brengt niet alleen jeukende en tranende ogen met zich mee, maar helaas ook donkere kringen. Vooral als je vaak in je ogen wrijft.
  • Psychische oorzaken: Ook zaken die je helaas niet al te makkelijk onder controle houdt kunnen voor donkere kringen zorgen. Zoals stress, zorgen en angsten.
  • Medische oorzaak: Tot slot kunnen donkere kringen ook een medische oorzaak hebben. Heb je hier vermoedens of twijfels over, raadpleeg dan vooral je huisarts.

Oogcrème

Nu je weet welke factoren van invloed zijn op de gezondheid en kleur van de huid onder je ogen, weet je ook hoe je dit tot op zekere hoogte kunt verminderen of voorkomen. Daarnaast kan oogcrème ook helpen om donkere kringen te verminderen, aangezien dit de huid voorziet van belangrijke ingrediënten die een positief effect hebben op het dunne weefsel onder je ogen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook