fb
Damespraatjes Damespraatjes

Doen of laten wat je wil

doenoflatenwatjewilt.jpg
Hoe voorkom je dat je later, als je oud bent, spijt hebt en vindt dat je niet uit het leven hebt gehaald wat er in zat? De tips in dit boek dichten de kloof tussen willen en doen. Uit alle hoeken van de psychologie zijn inzichten verzameld, gecombineerd met praktische tips voor organisatie, energie en time management. 
 
Deze 100 ideeën kun je gebruiken voor allerlei doelen: om een moeilijke periode door te komen, om je droom waar te maken, om je rekeningen te betalen, of om te zorgen dat mensen niet meer op je mopperen. Dit boek rekent af met schuldgevoel, perfectionisme en eindeloos uitstellen en biedt je net dat ene zetje om prettig in actie te komen.
 
DOEN of LATEN wat je wilt is voor een breed publiek geschikt. De auteur, Jolet Plomp, geeft haar lezers een handige handreiking om dit boek te gebruiken en te beleven. DOEN of LATEN wat je wilt komt met vier oplossingsrichtingen:

     Over succes, zingeving en ambitie

     Over discipline, gevoel en zelfvertrouwen

     Over aandacht, flow en wegduwen

     Over lijstjes en andere praktische zaken.

Hierdoor kun je bij die oplossingsrichting beginnen, die het beste bij je past,

DOEN of LATEN wat je wilt brengt dit voor velen soms lastige onderwerp niet alleen maar zichtbaar fris. Ook de aanpak is plezierig. Door het hele boek heen vind je ideeën en voorbeelden, die je ondersteunen in een verbeterd inzicht in jezelf, waardoor je tot de door jou gewenste actie kunt komen. DOEN of LATEN wat je wilt is bedoeld om je positief te stemmen en je moed en praktische tips mee te geven, zoals:

“Echt waar je mag makkelijk leven; daar word je geen slecht mens van. Gun het jezelf!”(pag. 38)

“Kijk naar je successen in plaats van naar je problemen. Misschien kun je daar tips uithalen?”(pag. 71)

“Voeg aan een vervelende taak iets leuks toe.” (pag. 128)

Met behulp van dit boek kun je klein of groot in beweging komen. Het is voor mij bruikbaar om me zo nu en dan mijn eigen leven, dat ik graag plezierig leef, onder de loep te nemen. Ik denk ook dat vele lezers uit DOEN of LATEN wat je wilt dit genoegen kunnen halen. Voorwaarde is wel, dat je uit jezelf de eerste stap zet om het boek aan te schaffen en/of open te slaan. Veel plezier ermee!

Jolet Plomp is arbeidspsycholoog en auteur. In Psychologie Magazine beantwoordt zij persoonlijke vragen van lezers. Andere boeken van Jolet Plomp zijn onder andere Loslaten kun je leren en Beslissen doe je zo.

Gegevens:

DOEN of LATEN wat je wil
Weg met schuldgevoel, perfectionisme en eindeloos uitstellen
ISBN: 9789049101640
Auteur: Jolet Plomp

Uitgever Spectrum
Verschenen juni 2009
Prijs: € 14,95

Bestel dit boek bij Bol.com 

Helma Ketelaar 
Merkbaarresultaat
Deze recensie is al eerder geplaatst op Bookaccino.nl , waar Helma Ketelaar de Management- en Psychologieboeken recenseert.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook