fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dodelijke zomer van Antonio Hill: de donkere kanten van Barcelona

Een kijkje in de donkere kanten van het leven in Barcelona anno nu. Inspecteur Héctor Salgado is al weken uit de roulatie wegens een aanklacht, wanneer hem op officieuze wijze een delicate zaak wordt toegewezen. De ogenschijnlijke zelfmoord van een adolescent wordt steeds complexer naarmate Salgado verder doordringt in een wereld van privileges en machtsmisbruik.

Niet alleen die situatie moet hij het hoofd bieden, maar ook een eigen stukje troebel verleden dat op het slechtste moment en op onverwachte manier weer opduikt om wat rekeningen te vereffenen. Idealen, werk, familie, gerechtigheid hebben een hoge prijs… Toch zijn veel mensen bereid die te betalen.

Dodelijke zomer is de debuutroman van Antonio Hill, of naar eigen zeggen zijn eerste psychologische thriller. Dodelijke zomer doet heel wat minder aantrekkelijke kanten van Barcelona uit de doeken. In het verhaal spelen moord en intriges een grote rol. Je krijgt als lezer een kijkje in de levens van de zogenaamde upperclass waarbij vriendjespolitiek centraal staat. Verder kom je ook veel te weten over het werk bij de politie in Barcelona.

In het verhaal volgen vele intriges elkaar op en moeten er telkens meer raadsels opgelost worden, dit maakt het een spannend boek wat op een intelligente wijze is opgebouwd.. Naast intriges, vriendjespolitiek en moord speelt de liefde ook een belangrijke rol. De intriges blijken namelijk voort te komen uit gevoelens, gevoelens van zowel wraak als liefde. Hierdoor is het een boek dat prima wegleest met een meeslepend en interessant verhaal. In het verhaal lijken veel dingen in eerste instantie minder belangrijk of toch anders dan ze later blijken te zijn, dit houdt je als vastgeplakt aan het boek. Veel facetten van het leven komen aan bod zoals drugsverslaving, liefde, misbruik, het geloof, de elite, vooroordelen en gevoel van eenzaamheid waardoor het een roman met diepgang is die je tot de laatste letter geboeid weet te houden.

Antonio Hill

Antonio Hill (1966) is geboren en getogen in Barcelona. Hij is afgestudeerd psycholoog, maar bij gebrek aan werk legde Hill zich al snel toe op het behalen van een academische titel in de Engelse taal, hij volgde redactie- en schrijfcursussen, en begon toen aan een lange vertaalcarrière.

Informatie:
Titel: Dodelijke zomer
Auteur: Antonio Hill ( Vertaald door M. Vanderzee )
Uitgeverij: Signatuur
Prijs: € 18,95
Bestel dit boek op Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Lyanne -

Dit klinkt erg goed! Kende het boek persoonlijk nog niet. 🙂

Reageer ook