fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dochtertje noemt moeder ‘vet’ en moeder geeft de beste reactie die je je maar kunt bedenken

moeder dik

Kinderen worden al heel snel geconfronteerd met de termen ‘dik’ en ‘vet’. Hoewel het natuurlijk woorden zijn die we nodig hebben in de Nederlandse taal, zijn het geen woorden die je maar te pas en te onpas moet gebruiken. En zeker niet als je het over iemands lichaam hebt!

Beste reactie ooit

Wie het woord ‘vet’ ook heeft ontdekt, is het dochtertje van Allison Kimmey. Ze noemde haar moeder vet en Allison besloot dat niet zomaar te laten gaan. Ze geeft de beste reactie ooit en gaat het gesprek aan met haar twee kinderen. Op Instagram deelt ze een foto met het verhaal.

My daughter called me fat today. She was upset I made them get out of the pool and she told her brother that mama is fat. I told her to meet me upstairs so we could chat. Me: “what did you say about me?” Her: “I said you were fat, mama, im sorry” Me: “let’s talk about it. The truth is, I am not fat. No one IS fat. It’s not something you can BE. But I do HAVE fat. We ALL have fat. It protects our muscles and our bones and keeps our bodies going by providing us energy. Do you have fat?” Her: “yes! I have some here on my tummy” Me: “that’s right! So do I and so does your brother!” Her brother: “I don’t have any fat, I’m the skinniest, I just have muscles” Me: “actually everyone, every single person in the world has fat. But each of us has different amounts.” Her brother: ” oh right! I have some to protect my big muscles! But you have more than me” Me: “Yes, that’s true. Some people have a lot, and others don’t have very much. But that doesn’t mean that one person is better than the other, do you both understand? Both: “yes, mama” Me: “so can you repeat what I said” Them: “yes! I shouldn’t say someone is fat because you can’t be just fat, but everyone HAS fat and it’s okay to have different fat” Me: “exactly right!” Them: “can we go back to the pool now?” Me: no ???????? __________________ Each moment these topics come up i have to choose how I’m going to handle them. Fat is not a bad word in our house. If I shame my children for saying it then I am proving that it is an insulting word and I continue the stigma that being fat is unworthy, gross, comical and undesirable. Since we don’t call people fat as an insult in my household, I have to assume she internalized this idea from somewhere or someone else. Our children are fed ideas from every angle, you have to understand that that WILL happen: at a friends house whose parents have different values, watching a tv show or movie, overhearing someone at school- ideas about body image are already filtering through their minds. It is our job to continue to be the loudest, most accepting, positive and CONSISTENT voice they hear. So that it can rise above the rest. Give me a ???????? if this resonated w u! Just do you! Xoxo Allie

Een bericht gedeeld door ALLIE ???? Just Do You, Babe! (@allisonkimmey) op

‘Je bent niet vet, je hebt vet’

Hieronder de vertaling van de Instagrampost

Mijn dochter noemde me ‘vet’ vandaag. Ze was boos dat ze uit het zwembad moest komen en zei tegen haar broertje dat ik ‘vet’ ben. Ik vroeg haar om naar mij toe te komen zodat we erover konden praten.

Ik: ‘Wat zei je over mij?’

Dochter: ‘Ik zei dat je vet bent mama. Sorry.’

Ik: ‘Laten we erover praten. De waarheid is: ik ben niet vet. Niemand IS vet. Het is niet iets wat je kunt zijn. We HEBBEN vet. We HEBBEN allemaal vet. Het beschermt je spieren en botten en geeft ons lichaam energie. Heb jij vet?’

Dochter: ‘Ja, die op mijn buik.’

Ik: ‘Dat klopt! En je broertje ook!’

Zoon: ‘Ik heb geen vet, ik ben super slank, ik heb spieren.’

Ik: ‘Eigenlijk heeft iedereen vet. Maar iedereen heeft andere hoeveelheden.’

Zoon:  ‘Oh, oke! Ik heb wat om mijn grote spieren te beschermen! Maar jij hebt meer dan ik.’

Ik: ‘Ja, dat klopt. Sommige mensen hebben veel vet en sommige mensen weinig. Dit betekent niet dat de ene persoon beter is dan de andere. Snappen jullie dat?’

Allebei: ‘Ja mama.’

Ik: ‘Kunnen jullie herhalen wat ik net zei?’

Dochter en zoon: ‘Ja! Het is niet goed om iemand vet te noemen want je kan niet vet zijn. Iedereen HEEFT vet en het is goed dat we allemaal ander vet hebben.’

Ik: ‘Helemaal juist!’

Hoe denk jij hierover?

Wat een mooie boodschap van de moeder. Althans, dat vinden wij. Hoe denk jij hierover? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Christin@ -

Ik heb mijn kinderen geleerd dat iedereen mag zijn zoals hij / zij is .

Reageer ook