fb
Damespraatjes Damespraatjes

Docenten op een middelbare school vertellen hun favoriete leerlingen hoe speciaal ze zijn

Soms lijkt het alsof leerlingen en docenten niet samenwerken om zo veel mogelijk te leren tijdens de middelbare schooltijd, maar elkaar proberen tegen te werken. Het is een wisselwerking tussen irritante leerlingen en gefrustreerde docenten, waardoor het op de een of andere manier soms gewoon niet gezellig is. De focus ligt dan ook vaak op de etterbakjes van de klas en iets minder op de leerlingen die wél hun best doen.

Op een middelbare school in Kansas (Verenigde Staten) besloten de docenten het eens helemaal anders te doen. In plaats van ruzie maken met de etterbakjes, benaderen de docenten hun favoriete leerlingen en vertellen ze hoe speciaal ze zijn. In de onderstaande video zie je hoe dat gaat.

Lees ook: Hoe kan je zelf de kans op borstkanker verkleinen?

Ik vind het heel mooi om te zien wat een compliment met iemand doet, vooral als het een compliment is dat je misschien niet hebt zien aankomen. Misschien is dit iets wat docenten in Nederland een keer kunnen doen. Persoonlijk vond ik deze video erg inspirerend en zelfs bijna ontroerend.

Wat vind jij: zouden docenten dit in Nederland ook eens moeten doen of is dit hun taak niet? We zijn heel benieuwd hoe jij over dit onderwerp denkt. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

https://www.youtube.com/watch?v=LI0IGezraa8

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook