fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het is Borstkankermaand: Hoe kan je zelf de kans op borstkanker verkleinen?

Borstkanker. Ik heb het bij veel vrouwen om mij heen gezien. Een vreselijke ziekte waar veel, maar dan ook veel te veel vrouwen mee te maken krijgen. Niet alleen deze vrouwen zijn een slachtoffer van de ziekte, ook hun familie, vrienden, collega’s, buren en andere naasten zijn slachtoffer. Wij bij Damespraatjes vinden het dan ook heel belangrijk om aandacht aan de Borstkankermaand te besteden en iedereen te motiveren om stil te staan bij het onderwerp. 

We schrijven dit keer geen artikel over hoe erg borstkanker is. Dat weten de meeste mensen (helaas) inmiddels wel. Vandaag geven we tips hoe je zelf de kans op borstkanker kunt verkleinen. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat je de ziekte niet kunt krijgen, want het is van nog heel veel meer factoren afhankelijk. Maar, alle beetjes helpen en dus willen we dat jullie hier wel van op de hoogte zijn.

1. Zorg voor voldoende fysieke activiteit

Vrouwen die voldoende lichaamsbeweging krijgen, verlagen hun kans op borstkanker. En ook niet zo’n klein beetje, maar naar schattin 20 tot 40 procent. Lekker in beweging blijven is niet alleen een goede manier om borstkanker proberen te voorkomen, maar ook voor je algehele gezondheid is het natuurlijk belangrijk.

2. Drink minder alcohol

Wist je dat je door het drinken van alcohol het risico op borstkanker vergroot? Met één alcoholische drank per dag vergoot je de kans naar schatting met 7 tot 9 procent. Dit neemt toe als je meer drinkt. Zo nu en dan genieten van een glas alcohol moet kunnen, maar drink met mate!

Zoals we in het begin van het artikel al aan hebben gegeven: borstkanker helemaal voorkomen kan niet. Houd de bovenstaande tips in je achterhoofd en doe wat je kan.

Heb jij ooit met de ziekte te maken gekregen? Wat doe jij nu al om de kans voor jezelf proberen te verkleinen?

Wil je meer informatie over de Borstkankermaand? Neem dan een kijkje op de website van Pink Ribbon. Ook dit jaar heeft Pink Ribbon weer een armband ontwikkeld. Wil je Pink Ribbon steunen? Dan kan je de armband kopen. Niet alleen steun je Pink Ribbon (en dus onderzoek naar borstkanker) zo financieel, maar ook laat je zien dat jij borstkanker patiënten steunt. Ook ligt het Pink Ribbon magazine nu in de schappen! 

armband

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook