fb
Damespraatjes Damespraatjes

DIY: Tips voor een mooie fotomuur

Hoe veel foto’s maak jij per week? Ik misschien wel honderd! Toch belanden al deze foto’s nog maar zelden aan mijn muur. Zonde, want het is juist zo leuk om ze op te hangen. Aan een mooie fotomuur bijvoorbeeld! Maar hoe doe je dat?

1. Maak een keuze tussen zwart-witte en gekleurde foto’s

Maak de keuze om óf zwart-wit foto’s óf kleurfoto’s te gebruiken. Je kunt het natuurlijk door elkaar doen, maar voor een strak effect is het slimmer om voor één van de twee opties te gaan. Heb je een huis met veel kleur, dan is het gaaf om voor zwart-wit te gaan. Heb je weinig kleur in je huis? Overweeg dan foto’s met mooie knalkleuren.

2. Laat de foto’s professioneel afdrukken

Zodra je foto’s ophangt maken ze deel uit van je interieur en moet het er dus tiptop uitzien. Door de foto’s professioneel te laten afdrukken krijg je het allermooiste effect. Wil je toch thuis met je printer aan de gang? Kies dan voor de beste inkt en goed fotopapier. Kies jij voor de professionele optie, neem dan eens een kijkje op Fotoopcanvas.nl.

3. Bedenk van tevoren een mooie compositie

Heb je mooie foto’s die goed zijn afgedrukt? Dan is het tijd om na te denken over een compositie! Je kunt ze natuurlijk allemaal netjes naast elkaar hangen, maar ze schuin naast elkaar hangen kan ook heel gaaf zijn. Laat je vooral lekker inspireren voordat je begint met boren!

4. Zorg ervoor dat de foto’s recht hangen

Heb je ook de compositie in je hoofd? Ga dan aan de slag met het ophangen! Let op dat alles precies recht hangt, want als ze allemaal net een beetje scheef hangen, wordt het een rommelig geheel. Zonde van al je voorwerk! Pak er de waterpas bij en zorg ervoor dat alles loodrecht op de muur komt.

5. Vervang regelmatig de foto’s 

Vervang elke paar maanden de foto’s. Zo blijft het voor jou leuk om naar te kijken, maar wordt het ook spannender voor gasten. Hoe leuk als iedereen altijd eerst even naar de fotomuur loopt om te zien of er nog nieuwe kiekjes hangen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook