fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn volgens Karin en Bianca de beste gespreksonderwerpen voor een eerste date

Mijn vriendin Bianca is op zoek naar de prins op het witte paard. Omdat die niet in haar buurt galoppeert, doorkruist ze heel Nederland om die ene, die leukste te zoeken. Wekelijks word ik op de hoogte gehouden van haar dates. Ik hoor smeuïge verhalen. Met open mond luister ik naar haar. Verbaasd over wat ze allemaal meemaakt.

Ze spreekt af op neutraal terrein. Soms halverwege het land, vaker aan het strand. “Dan kun je wandelen. Dat praat veel makkelijker,” vindt ze. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Als je tegenover elkaar zit, dan moet je elkaar ook de hele tijd aankijken. Niet erg als er een man met slaapkamerogen tegenover je zit. Wel als je moet praten tegen een date die er een stuk minder appetijtelijk uitziet. Volgens mijn vriendin zitten die er tussen. “Sturen ze een foto van jaren geleden.”

Wat vertel je?

Het volgende waar ik tegenaan zou lopen: waar ga je het de hele tijd over hebben? Wat vertel je. Wat niet? Ik vroeg mijn vriendin wat leuke onderwerpen voor gesprekken zijn. Op je eerste date kun je het over van alles hebben. Het is wel fijn als je een beetje voorbereid bent. Hier vijf tips. Goede onderwerpen op je eerste date zijn:

  1. Vakanties. Bijna iedereen gaat op vakantie. Vraag hem waarheen hij voor het laatst is geweest. Welk land favoriet is. Welke reizen hij nog op zijn lijstje heeft staan. Interessante vraag: Als je vandaag je koffers moet pakken en zelf mag kiezen waar je heen mag, waar ter wereld dat ook is, waar ga je naar toe?
  1. Boeken. Films. Dat zou mijn favoriete onderwerp zijn; praten over boeken. Schrijvers. Mooie woorden. Natuurlijk deelt niet iedereen een passie voor boeken, maar dan is de kans groot dat hij wel graag naar de film gaat of films kijkt. Vraag naar zijn favoriete schrijver of acteur. Weet je gelijk wat voor een vlees je in de kuip hebt.
  1. Trots. Vraag hem waarop hij trots is. Misschien is dat zijn tattoo. Gelijk even vragen of je die mag zien, natuurlijk. Misschien is hij trots op zijn bedrijf. Auto. Moeder. Het maakt niet uit, het zegt veel over hem, dus stel de vraag.
  1. Held. Held? Ja, leuk, vraag wie zijn superheld is. Het kan zijn dat hij kiest voor Spiderman of Captain America. Of zijn broer. Pret gegarandeerd. Wat het is inderdaad een vraag die hij niet ziet aankomen. Over zijn antwoord kunnen jullie samen veel pret hebben. Daarna kun jij natuurlijk vertellen wie je op een voetstuk hebt staan.
  1. Vrienden. Moet je gelijk op je eerste date naar zijn vrienden vragen? Ja, gewoon doen. Stel dat het wat wordt tussen jullie dan weet je wie je op je verjaardagen een biertje moet geven en wie liever een spa rood heeft. Maar vooral is het een goede vraag omdat het fijn is om te weten wat hij met zijn vrienden doet. Naar voetbal? Mountainbiken? Bier drinken? Het kan je beeld van je date compleet maken.

Waar praat jij over als je iemand voor het eerst ontmoet? Laat het ons weten. Schrijf het op in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd!

Reageer ook