fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de vrolijkste planten voor een mooie zomertuin

We zitten midden in de Tour de France en hoewel ik helemaal niks met wielrennen of sport op TV heb, vind ik het wel heel leuk om de Tour op de achtergrond aan te zetten. Niet om het fietsen dus en ook niet om de mannen (sorry, maar ik vind jullie echt véél en véél te dun), maar ik kan zo genieten van alle mooie Franse landschappen. Velden met vol geurige lavendel of kleurrijke zonnebloemen. Het inspireert mij altijd weer om mijn eigen tuin nog leuker te maken. 

Een goed begin

Momenteel is onze tuin niet heel bijzonder. We wonen sinds half april in dit huis en hebben ons vooral gefocust op het interieur. Nu de zomer zo heerlijk is losgebarsten komt daar langzaam verandering in. Zo heb ik vorige week onkruid staan wieden, de tegels schoongeveegd, de tuinkussens gewassen en een nieuwe buxus op de tafel bij de loungebank gezet. Het is niet veel, maar het is een begin.

Zomerse planten

Stap twee is het nog vrolijker en nog zomerser maken van de tuin. Hiervoor ga ik zeker voor de geurige lavendel die ik zag bij de Tour, maar ook hortensia’s mogen niet ontbreken. Vooral met die met witte bloemen vind ik prachtig. Mijn liefde voor de hortensia heb ik geërfd van mijn moeder. Ook zij is dol op deze markante plant en hun tuin staat er dan ook vol mee.

lavender-flowers-blue-lavender-field-159445

Laat je inspireren

Verder zijn er natuurlijk nog heel veel meer mooie bloemen en planten die jouw tuin nog vrolijker maken. Op websites als Pinterest of Instagram kan je je urenlang laten inspireren door te zoeken naar de mooiste tuinen.

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Hoe ziet jouw tuin er momenteel uit? Houd jij hem het gehele jaar mooi bij of ben jij (net als ik) iemand die vooral zomers graag in de tuin werkt? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook