fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste interieurtrends van 2017!

Aan het einde van het jaar zijn we veel aan het terugblikken op de mooiste, leukste en meest bijzondere momenten van de laatste maanden. Zodra op Oudjaarsavond de klok 12 uur slaat, slaat het terugblikken meteen om in vooruitblikken. Vooruitblikken naar alle leuke evenementen, trends en nog veel meer. Vandaag bekijken we de mooiste interieurtrends van 2017!

Woontrends 2017

1. Frans blauw

Als 2017 een kleur zou hebben, dan was het blauw. Deze kleur gaan we zowel in de mode als in het interieur terugzien en dat vinden we heel gaaf! Je kunt kiezen voor een paar blauwe eetkamerstoelen, een blauw bijzettafeltje, een blauwe poef of een bureau met blauwtinten. Wil je het nog grootser en blauwer aanpakken? Ook een volledig blauw interieur mét blauwe muren kan gewoon.

1

2. Slipper stoelen

Eerlijk gezegd kende ik de term ‘slipper stoel’ nog helemaal niet. Maar, na het zien van deze trend ga ik hem zeker niet meer vergeten. Slipper stoelen zijn naar achter hellende fauteuils op lage pootjes, die super comfortabel zitten. Ze hebben geen armleuningen en werden oorspronkelijk vooral in de slaapkamer neergezet. Tegenwoordig worden ze ook graag in de woonkamer gezien. Zeker geen straf om deze in je huis te hebben staan, als je het ons vraagt!

slipper

3. Felgroen

Oeh, dit is een trend waarvoor je wel van de kleur groen moet houden. Persoonlijk zou ik een helemaal groen interieur wat heftig vinden, maar een aantal felgroene accenten lijkt me geweldig. Maar, zo ken ik ook mensen die juist dol zijn op de kleur groen en echt niet kunnen wachten tot ze een gave groene bank, een groen vloerkleed of groene muren het huis in halen.

3

4. Nomadic modern

Een nieuwe stijl die je nu misschien nog als chaotisch zou omschrijven, maar die je over een tijdje zeker gaat leren waarderen. Nomadic modern draait om verschillende prints, patronen en kleuren met elkaar combineren. Denk aan een Perzisch tapijt, gecombineerd met gele gordijnen, een rode bank, een blauwe stoel en een geruite plaid. Druk en uitgesproken zijn kenmerkende steekwoorden.

4

5. Terracotta 

Hoewel wij nooit hadden verwacht ooit nog een stoel in de kleur terracotta te willen hebben, is dat nu echt gebeurd. Terracotta is een aardse, bruin/rozige kleur die in 2017 een echte trendkleur op het gebied van interieur is. Wil je voor een subtiele touch of terracotta gaan? Schilder dan een muur of leg wat leuke sierkussens op de bank. Terracotta combineert mooi met groen, bruin, oker en wit.

5

Alle producten die je in dit artikel ziet, zijn design meubels die verkrijgbaar zijn bij Flinders. Verder vind je er nog heel veel andere mooie producten die jouw interieur naar een hoger niveau tillen.

Reageer ook