fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest originele activiteiten voor jullie date night!

Als je al lang bij elkaar bent, kan jullie relatie soms best in een sleur terechtkomen. Veel stellen vinden het dan ook leuk en belangrijk om regelmatig dingen met z’n tweeën te doen. Een avondje naar de bios, een middag naar het museum of lekker uiteten zijn altijd goede activiteiten. Maar origineel? Dat zijn ze helaas niet… Om de spanning er een beetje in te houden, is het onwijs gaaf om zo nu en dan iets nieuws te proberen. Wij delen hier de meest originele activiteiten voor jullie date night!

Fietstocht door Amsterdam

Sinds 2019 wonen wij met de kinderen in Bussum. Maar plannen mijn man en ik een avondje uit? Dan vallen we toch eigenlijk altijd terug op Amsterdam. Het is zo’n heerlijke stad waarvan je nooit weet wat voor moois hij je zal brengen. Het is dan ook super leuk om zónder plan richting Amsterdam te gaan, een fiets te huren/lenen en te zien waar de middag je brengt. Fiets een rondje door de Jordaan en stop bij dat gezellige cafeetje, rijd verder richting de Pijp en strijk neer op een druk terras en sluit de avond af in een stijlvolle cocktailbar of een ramvolle nachtclub. De spontaniteit maakt deze date geweldig en op de fiets heb je alle vrijheid.

Nieuwe middelen ontdekken

Heb jij weleens drugs gebruikt? Een jointje op de middelbare, een pilletje op een festival of paddo’s en wilde je eigenlijk magic truffels kopen en op een op een verlaten strand gebruiken? Misschien vind je er niks aan, maar mocht je er wel voor open staan, dan kan een avondje nieuwe middelen ontdekken heel bijzonder zijn samen. Het is wel aan te raden om dit alleen te doen als je gezond bent, je lekker in je vel zit, je in een veilige omgeving bent en je weet dat de middelen veilig en legaal zijn. Zorg er tevens voor dat eventuele kinderen een weekendje uit logeren zijn.

Golf clinic  

Meer zin in een sportieve date? Dan kan het volgen van een golf clinic heel erg leuk zijn. Het samen leren van nieuwe dingen kan onwijs verbindend werken. Wie weet bevalt het zo goed, dat jullie er een gezamenlijke hobby aan overhouden.

Kookcursus

Veel stellen vinden het tijdens een date night gezellig om lekker ergens een hapje te gaan eten. Maar wat als je dat eten eerst zelf mag bereiden? Samen een kookcursus doen is leuk omdat je zo tóch een beetje moet werken voor je eten én je tegelijk iets nieuws leert samen. Hebben jullie een lekkere vakantie in de planning staan? Denk dan eens aan een cursus waarin je eten uit dat land leert te bereiden. Of vraag eens bij jullie favoriete restaurant of zij jullie willen leren het lekkerste gerecht van de kaart te leren maken.

Date-wissel

Helemaal geen inspiratie, maar wel zin in een spannende en onvergetelijke avond? Spreek dan samen met een ander stel af dat jullie elkaars date night plannen. Bedenk voor elkaar een activiteit en reserveer een restaurant. Spreek aan het einde van de avond met z’n vieren af in een gezellig café. Kunnen jullie met elkaar napraten over de dates en horen hoe de ander het heeft ervaren. Succes gegarandeerd!

Afbeelding: freestocks on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Bart -

Leuke activiteiten zeg!

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook