fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest gemaakte blunders in de keuken!

Ik ben geen keukenprinses. Gewoon niet. Bakken? Het enige dat ik heel goed kan, is appeltaart bakken. Nou, dan kun je dus ook andere taarten bakken. Nee. Dat kan ik niet. Muffins met de jongens maken? Doet Robert. Als ik dat doe mislukken die krengen steevast. Ik kan alleen maar koken als ik me strikt aan het recept houd. Ik ben eigenlijk gewoon een dummie in de keuken.

Zo was ik een paar jaar geleden verslingerd aan groene smoothies. Ik schafte er een blender voor aan. Elke ochtend mikte ik allerlei gezonde dingen in het apparaat. De dag dat het ding ontplofte omdat de kan er niet goed opstond, staat in mijn geheugen gegrift. Echt. Ik ben een ochtendmens, maar om in al vroegte groene derrie van de muren te halen, gaat zelfs mij te ver. Gelukkig is er eerste hulp bij blunders of ongemakken in de keuken. We hebben er een aantal op een rij gezet. Altijd goed om in je achterhoofd te houden. Parate kennis als je het nodig hebt. Wat moet je doen als:

  1. Als je uitschiet met zout. Je kunt het recept verdubbelen en de hoeveelheid zout hetzelfde laten. Je kunt ook suiker, citroensap of azijn toevoegen. Hierdoor neutraliseer je het gerecht. ()
  1. Als je pasta te klef is. Het enige dat je nog kunt doen is een scheut olie na het koken in de pan gooien en de pasta goed doorroeren. Het maakt niet uit of je boter of olie tijdens het koken in de pan hebt gedaan. Dat helpt alleen maar tegen het overkoken, niet tegen het plakken.
  1. Als je groenten te gaar zijn. Snel de groenten onderdompelen in heel koud water. Dan stopt het kookproces. Je broccoli wordt dan ook weer iets steviger. Niet te lang in dat ijskoude water laten dobberen, anders heb je weer koude groenten.
  1. Als je vlees is aangebrand. Je vleesje is nog te redden door het af te blussen, of de pan met vlees snel in koud water zetten, net als bij de groenten. Daarna haal je het vlees eruit en bak je het zachtjes in een andere pan zodat het nog wat verder verwarmt.
  1. Als je taart of cake vastzit in de vorm. Soms krijg ik mijn overheerlijke appeltaart er niet uit. Wat ik dan doe: eerst laten afkoelen. Door het krimpen lukt het dan vaak wel. Als dat ook niet gaat, met een mes langs de rand snijden. Met het risico dat de taartrand beschadigt. Los je op door er glazuur op te smeren of gesmolten chocola.

Heb jij goede tips? Deel ze alsjeblieft met ons. Hebben we allemaal wat aan! Schrijf ze in de comments onder dit artikel, wij zijn heel benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook