fb

Dit zijn de leukste wijken om in te verblijven tijdens een trip naar New York

Ruim vijf jaar geleden bezochten Sandra en ik samen het bruisende New York City. We hadden deze stad allebei al lang op ons lijstje staan en besloten The Big Apple dan ook gezellig samen te bezoeken. Ik denk dat ik voor ons allebei kan spreken als ik zeg dat het een van de leukste stedentrips ooit was. Het gave aan New York vonden wij dat het een onwijs grote stad is, maar wel een waar je veel te voet en op de fiets kunt doen. Je hoeft niet uren in de auto te zitten, maar slentert heerlijk rond en ontdekt zo de gaafste plekjes. Daarnaast is het heel leuk dat New York veel wijken heeft die op hun eigen manier allemaal uniek zijn. Vind hier informatie over je citytrip New York

Of je nou een luxepaard bent dat wil dineren in sterrententen, een student die slaapt in gezellige hostels, een stel dat zoekt naar romantiek of een kunstenaar op zoek naar inspiratie: iedereen zal vinden wat hij zoekt in deze stad. San en ik hebben tijdens ons eerste bezoek vooral de focus op de toeristische plekken gelegd. Maar doordat we eigenlijk alles te voet deden (en wel 20 kilometer per dag aflegden) zagen we ook alle niet-toeristische plekken. In totaal waren wij vijf dagen in de stad en dat is een mooie hoeveelheid tijd om de stad aardig te leren kennen. Wil je de stad écht op zijn duimpje leren kennen? Dan is het aan te raden langer te gaan of vaker terug te komen. Goede vluchtmogelijkheden, oneindig veel vermaak en voor elk budget: het is één van de meest aantrekkelijke stedentrips.

De leukste wijken om tijdens je bezoek aan de stad te bezoeken? Dit was onze ervaring!

Meatpacking District

Het Meatpacking District is een klein gebied ten noorden van Greenwich village. Waar het vroeger de thuisbasis van de vleesindustrie in New York was, is het nu een mega trendy wijk op westelijke puntje van de stad. Meatpacking District staat bekend om zijn industriële sfeertje, fijne restaurants, mooie winkels en hippe clubs. Ook loopt hier een deel van de High Line (hoog liggend park gelegen bovenop de oude spoorlijnen). Verblijf je hier niet? Ook dan is het zeker de moeite waard om hier een dagdeel doorheen te lopen.

Chinatown

Wat New York zo’n bijzondere en bruisende plek maakt, is de verzameling van heel veel mensen uit alle hoeken van de wereld. Chinatown is een plek waar je dit op z’n intenst kunt beleven. De wijk heeft zo’n 300.000 inwoners en het grootste deel van deze mensen is afkomstig uit China en Oost-Azië. Er wordt veel Chinees gesproken, de gebouwen zien er Chinees uit en de restaurants serveren de meest lekkere en authentieke Chinese gerechten. Heel bijzonder en een must visit!

South of Houston (SoHo)

SoHo is een van de meest hippe wijken van New York City. Het barst er van de industriële pakhuizen, hippe restaurantjes en mooie mensen. Een heerlijke plek om te verblijven en veel tijd door te brengen. Vanuit SoHo wandel je in no-time naar Greenwich Village, Chinatown, Little Italy en Tribeca.

Midtown

Als je voor het eerst in New York bent, mag je Midtown Manhattan zeker niet overslaan. Dit is het meest toeristische gebied, waar je Times Square, Central Parc, The Empire State Building en Madison Square Park vindt. Toen Sandra en ik in New York waren verbleven wij in deze wijk. Een mooie plek om te logeren als je voor het eerst in New York bent en niet zo veel tijd hebt. Houd er echter wel rekening mee dat het er altijd erg druk en behoorlijk toeristisch is. Gelukkig ben je vanuit Midtown Manhattan ook heel snel in de minder toeristische wijken.

Queens

Wil je andere toeristen het liefst zo veel mogelijk ontlopen en je volledig onderdompelen in het New Yorkse leven? Dan is het zeker gaaf om een hotel in Queens te boeken. Queens is een stadsdeel bestaande uit de wijken Far Rockaway, Jamaica, Flushing en Long Island City. Het barst er van de leuke barretjes en winkels, die relatief weinig door andere toeristen worden bezocht. Vanuit Queens ben je (met het openbaar vervoer) ongeveer een uur onderweg naar Midtown Manhattan. Goed om hier rekening mee te houden als je ook dit deel van de stad graag wil ontdekken!

Ben jij al eens in New York geweest? En wat vond jij hier de leukste wijken? Zelf hoop ik volgend jaar samen met mijn man en kinderen de stad te kunnen bezoeken. Zij zijn er nog nooit geweest en ik weet zeker dat ze het geweldig zullen vinden. Mocht jij nog goede tips voor New York City met kinderen hebben, dan hoor ik dat heel graag van je! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd super gezellig.

Enne, om alvast even in de stemming te komen …

 

Reageer ook