fb
Damespraatjes Damespraatjes

Poepen in openbaar vervoer New York nu verboden (dat was het inderdaad nog niet…)

Stel: je zit in de metro in New York en je moet ineens ongelofelijk nodig poepen… De meeste mensen zullen het even ophouden en na het uitstappen op zoek naar naar een WC. Dat niet iedereen dit op deze manier doet, blijkt wel uit een nieuwe regel die het New Yorkse ov-bedrijf MTA bekendmaakte. Het is vanaf nu namelijk verboden om in de metro, bus en trein een drolletje te draaien. 

Verboden te poepen

Je zou denken dat dit een overbodige regel is, omdat niemand dit toch zijn doen. En tóch kreeg MTA een recordhoeveelheid aan klachten over ontlasting in de vervoersmiddelen. Aanvankelijk was het doen van een grote boodschap nog niet verboden. Volgens de oude regels kon er een boete van 100 dollar uitgeschreven worden bij ‘overlast, gevaar of een situatie die de gezondheid kan schaden’. Hierbij werden in de oude regels alleen urineren en spugen genoemd, maar hier is nu ook poepen aan toegevoegd.

Vaste regel

In april werd poepen in het openbaar vervoer al tijdelijk verboden vanwege het coronavirus, Nu wordt het een vaste regel. Nou nou, ik vermoed zo dat er heel wat mensen hier heel blij mee zouden zijn. En het kleine groepje dat hier van baalt? Gewoon een WC zoeken voortaan! Jakkes…

Praat mee

Heb jij ooit op een gekke plek je behoeftes gedaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel of op Facebook. Enne, wist je dat wij ook op Instagram zitten?

Afbeelding: Wikimedia Commons

Reageer ook