fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste gezinsactiviteiten op de Veluwe

gezinsactiviteiten op de Veluwe

Heel veel Nederlanders hebben tijdens de pandemie ontdekt hoe mooi ons eigen land is. Waarom uren in het vliegtuig zitten als je hier ook heel veel moois kunt beleven? Eén van mijn favoriete plekken in Nederland is de Veluwe. De regio staat bekend om z’n mooie natuur en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Maar wist je dat er nog meer te beleven is? En dat het ook een heel kindvriendelijk stukje Nederland is? In dit artikel vertellen we alles over de leukste gezinsactiviteiten op de Veluwe. 

Verblijf

First things first: tijdens een gezinsvakantie op de Veluwe is het fijn om in een kindvriendelijke accommodatie te verblijven. Zelf kiezen wij altijd graag voor een vakantiehuisje in de Veluwe. Zo kunnen we zelf koken. En als de kids ’s avonds op bed liggen, drinken wij nog wat in de tuin. Heel ontspannen allemaal!

Kabouterpaden

Hoewel onze kinderen echt wel weten dat kabouters niet bestaan, vinden ze het toch altijd leuk om kabouterpaden te lopen. Wij wonen in Bussum en doen het hier in de buurt regelmatig. Op de Veluwe kunnen kabouter-lievende kindjes ook helemaal los: je vindt onder andere kabouterpaden in Hoenderloo en Nunspeet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Staatsbosbeheer (@staatsbosbeheer)

Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren is een heel leuk pretpark voor kinderen tot een jaar of 10. Het park is overzichtelijk, gezellig en niet te massaal. Zeker leuk om tijdens een vakantie op de Veluwe hier een dagje naartoe te gaan.

Klimbos Garderen

Actieve gezinnen kunnen helemaal los in Klimbos Garderen. Hier vind je het hoogste klimbos van Nederland en je kunt er klimmen op maar liefst 25 meter hoogte! Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier al klimmen en dus is het een geweldige activiteit voor het hele gezin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KlimbosGarderen (@klimbosgarderen)

Apenheul

Aapjes kijken: je doet het bij de Apenheul in Apeldoorn. In dit park lopen de aapjes los rond en leer je heel veel over de vrolijke dieren. Goed om te weten: de Apenheul is geopend van 31 maart tot en met 5 november.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apenheul (@apenheul)

Fietsen

Wat ook altijd heel erg leuk is, is fietsen. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar op de Veluwe zijn ook veel plekken om fietsen te huren. Ga je met een groep of in het hoogseizoen? Dan kan het verstandig zijn om vooraf fietsen te reserveren. Zo weet je zeker dat er een fiets klaarstaat voor je! Vergeet ook zeker niet een lekkere lunchplek te reserveren.

Praat mee

Welke van deze gezinsactiviteiten op de Veluwe spreken jou het meest aan? En zijn jullie al weleens met de kinderen naar de Veluwe geweest? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook