fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste cadeaus voor de juf of meester

leukste cadeaus voor de juf of meester

Bij ons op school vieren alle leerkrachten op één dag hun verjaardag. Op deze dag mogen alle kinderen verkleed naar school komen, wordt er als klas een cadeau aangeboden en doen ze spelletjes op het plein. Bij ons op school valt de verjaardag van alle juffen en meesters steevast in dezelfde periode als de Dag van de Leraar. Behoorlijk wat momenten waarop er iets geregeld moet worden. Mij hoor je zeker niet klagen, want wat mij betreft verdienen deze hardwerkende mensen dit absoluut. Maar het is wél elke keer weer een opgave om iets leuks te bedenken. Haha! In dit artikel delen we de leukste cadeaus voor de juf of meester. 

Wat is het perfecte cadeau?

Waar moeten leuke cadeaus aan voldoen? Op de eerste plaats vind ik het altijd belangrijk dat het persoonlijk en origineel is. Denk hierbij aan een mooi fotoboek of een gepersonaliseerde mok. Je kunt jouw kind zelf iets laten knutselen of maken. Hebben jullie daar geen tijd/inspiratie voor? Dan kan je net zo goed iets bestellen. Denk aan een klok met de foto van de klas erop bijvoorbeeld. Leuk om in de klas op te hangen!

Koffie of thee cadeau

De meeste juffen en meesters drinken thee of koffie op school. Een gepersonaliseerde mok of een lekker koffiepakket is dan leuk. Je zou ook een theedoos kunnen versieren en deze vullen met de favoriete smaken thee van jouw kind en/of die van de kinderen uit de klas. Zo heb je een cadeau wat niet alleen origineel en zelfgemaakt is, het is ook nog eens lekker en nuttig.

Lekker cadeau

In de categorie ‘lekker’ kan je natuurlijk ook altijd voor iets van chocolade gaan. Koop een doosje luxe bonbons of versier zelf chocolade. Chocolade versieren kan je doen door eerst chocolade te smelten en dit uit te smeren over een (bak)plaat. Hier strooi je vervolgens allerlei lekkers op, zoals snoep, noten of marshmellows. Doe dit als de chocolade nog vloeibaar is. Dan blijven de versiersels goed plakken. Zet de chocolade even in de ijskast om weer hard te worden. Breek in grove stukken en pak mooi in.

Luxe cadeau

Hebben jullie nog wat geld in de klassenpot en/of bereikt de leerkracht een bijzondere leeftijd?  Dan kan je de juf of meester ook een dinerbon voor twee personen cadeau doen. Hij of zij kan dan samen met partner of een goede vriend(in) uiteten. Natuurlijk zijn alle knutselwerkjes super leuk en lief, maar uiteindelijk vinden leerkrachten het ook heel lekker om een avondje uiteten te kunnen. Als elk kind in de klas 10 euro inlegt, heb je een waanzinnig mooi bedrag verzameld.

Geen budget?

Uiteindelijk zijn de leukste cadeaus voor de juf of meester de cadeaus waar veel waardering uit blijkt. Hebben jullie geen budget? Overweeg dan om een liedje te schrijven of een videoboodschap op te nemen. Ik weet zeker dat elke leerkracht hier heel blij mee zal zijn.

Praat mee

Welke van deze suggesties spreek jou aan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: ThisisEngineering RAEng via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Rieneke -

Sorry hoor maar je gaat aks kind niet aan je juf iets geven van EasyToys. Koop met de klas een cadeau voor de juf wat ze op school kan gebruiken,denk aan een voorleesboek, leuk spel zoals Kubss of een escape room spel. Tevens vinden juffen dan leuk als een kind een klein gebaar mee neemt. Mok met theezakjes erin, doos chocolade, leuke tekening, tegoedbon voor de kruidvat t.w.v 5 euro een plant (aardbeienplant,kruidenplant,muntplant), geurkaarsje, puzzelboekje.Er is altijd wel iets leuks of lekkers te vinden.

Edwin -

Een zelfgemaakte knutsel of een mok met “de beste juf van de wereld”. Daar zit een juf natuurlijk niet op te wachten. Knutsel zijn vaak kapot lelijk en dondert een juf direct in de kliko. Buiten het feit dat de juf in kwestie niet de beste juf ter wereld is zijn die zogenaamd grappige mokken natuurlijk iets waar je nooit op zit te wachten. In een klas van 30 kinderen heb je minimaal 15 trieste ouders die denken super origineel te zijn met een kekke mok voor de juf. Niet doen dus. Lap met de gehele klas 3 euro p.p. en je kunt iets leuks kopen waar de juf echt wat aan heeft. Schat in wie de mensch achter de juf is. Een oma, kies dan een leuke breiset of een puzzelboek. Is het iemand die groene vingers heeft? Een bon van de Intratuin. Is het die jonge, vrijgezelle juf? Doe dan iets van EasyToys “voor je eigen speelkwartier”.

Reageer ook