fb

Dit zijn de kraamcadeaus waar kersverse moeders het meest blij van worden!

De mooiste, maar ook zeker de zwaarste dagen van mijn leven: zo zou ik de kraamperiode na mijn bevallingen omschrijven. Zo blij was ik allebei de keren met mijn mooie, lieve en gezonde kindjes. Maar ook vond ik het zwaar! Mijn lichaam deed pijn, ik was erg moe en mijn man ging de dag na het thuiskomen uit het ziekenhuis weer gewoon naar zijn werk. Gelukkig kwamen er heel veel lieve familie en vrienden langs. Ze hielpen mij in het huishouden, namen de baby even over én brachten de mooiste cadeautjes mee. En over die cadeautjes wil ik het in dit artikel graag hebben. Want van welke kraamcadeaus worden kersverse moeders nou het meest blij? 

Welkome kraamcadeaus

Waar een jonge moeder blij van wordt, is natuurlijk heel persoonlijk. Wel weet ik vanuit mijn omgeving dat er bepaalde kraamcadeaus zijn die gewoon altijd welkom zijn. Doe er je voordeel mee!

Badcape of badjas

De meeste kindjes vinden het heerlijk om lekker in bad te gaan. Het warme water geeft ze even het gevoel alsof ze zich weer in de baarmoeder bevinden. Daar staat tegenover dat de meeste kindjes het helemaal niet prettig vinden om na het badderen er weer uitgehaald te worden. Het kleine natte lijfje krijgt het snel koud en dat vinden kleine baby’tjes niet fijn. Een zachte badjas of badcape is dan de ideale uitkomst! Zo worden ze snel droog en blijven ze lekker warm. Doe je er een cadeau? Dan is het leuk om hier de naam van het kindje op te laten borduren. Een kraamcadeau met naam is sowieso altijd extra waardevol 🙂

kraamcadeaus

Geboortestoeltje

Een geboortestoeltje is een kinderstoel waar de naam, de geboortedatum en dingen als het geboortegewicht op gedrukt worden. Dit cadeau is dubbel leuk: in het begin vooral om naar te kijken en de babykamer mee op te leuken en zodra het kindje wat groter is, kan het daadwerkelijk als stoeltje gebruikt worden. Een super gaaf cadeau waar je kersverse ouders echt heel blij mee maakt!

kraamcadeaus

Speelgoed

De meeste kraamcadeaus zijn vooral bedoeld voor als het kindje nog heel erg klein is. Denk hierbij aan rompertjes of kleding in een bepaalde maat. Maar wist je dat heel veel ouders het ook fijn vinden om iets te krijgen voor als hun kindje wat groter is? Denk hierbij aan leuke puzzels, blokken, een dokterssetje of een gereedschapskist. In de eerst weken en maanden is het kindje hier nog te jong voor, maar al snel wordt het interessant om naar speelgoed te kijken en het vast te houden. Als ze wat ouder zijn kunnen ze er echt mee spelen.

kraamcadeaus

Cadeau voor opa en oma

Niet alleen de kersverse ouders zijn trots op de geboorte van het nieuwe kindje. Reken maar dat ook de opa’s en oma’s uit elkaar knallen van blijdschap! Wist je dat er ook speciale cadeautjes voor nieuwe opa’s en oma’s bestaan? Ik weet dat mijn ouders ook veel leuke dingen kregen van vrienden, toen Sophia en Helena werden geboren. Dit wordt steevast gebruikt als mijn dochters bij mijn ouders logeren!

kraamcadeaus

Van welke kraamcadeaus zou jij heel blij worden? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Bron afbeeldingen: Kraam-Cadeau.nl

Lees ook: Vierjarig jongetje sluit vriendschap met baby hertje

Reageer ook