fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de eigenschappen van een epoxyvloer

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat voor verf smeer je op je muur? Neem je kunststof of houten kozijnen? En wat voor een vloerbedekking moet je kiezen? Steeds vaker gaan mensen voor epoxyvloeren. En niet voor niets; epoxyvloeren hebben vele voordelen.

Een vloer is een heuse eyecatchter in huis en het is dus belangrijk dat je iets kiest wat bij je past. Als je een warme uitstraling zoekt, past een houten vloer of mooi tapijt. De trend in moderne woningen is een epoxyvloer. Waarom zou je daarvoor kiezen en wat zijn de voordelen van woonbeton? Wij zochten het uit.

Wat is een epoxyvloer?

Epoxy is een kunststof die wordt gewonnen uit aardolie. Deze gietvloer kan wel tegen een stootje en kan intensief worden gebruikt door de harde eigenschappen. Je vindt de vloeren vaak in winkels, maar ook steeds vaker in moderne woningen.

Voordelen

Wie kiest voor een epoxyvloer kan rekenen op vele voordelen.

  • Omdat de vloer wordt gegoten, zijn er geen naden. Daardoor krijgt vuil geen kans.
  • Epoxyvloeren zijn heel eenvoudig te reinigen. Handig als je kleine, nog regelmatig knoeiende kinderen hebt. Glaasje ranja omgevallen? Geen nood, sopje maken, doekje erover en klaar.
  • Een voordeel van een epoxyvloer is dat deze hard is. De kans op beschadigingen is dus zeer klein.
  • Wat ook leuk is, is dat de gietvloer verkrijgbaar is in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zelfs een betonlook, dat goed combineert in een industrieel interieur, is mogelijk.
  • Een ander voordeel is dat epoxyvloeren ook uitermate goed geschikt zijn voor het gebruik van vloerverwarming. Dan heb je geen radiator in het zicht en dus meer ruimte in je kamer.

Een epoxyvloer heeft mega veel voordelen en is een ideale vloerbedekking. Stoot- en krasvrij en in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Juist door de diversiteit is er altijd wel een kleur te vinden die bij je interieur past. Wat ook fijn is, is dat de vloer niet zoveel aandacht vraagt.

Rimpels

Eenmaal goed gelegd, heb je er nauwelijks omkijken naar. Bij een pakketvloer bijvoorbeeld is het zaak de vloer regelmatig in de olie te zetten. Die moeite kun je je besparen. Waar je wel even rekening mee moet houden als je een gietvloer overweegt, is dat de vloer wel een coating moet hebben omdat het gevoelig is voor Uv-straling. Ook is het belangrijk dat de ondervloer helemaal strak en egaal moet zijn. Als dat niet het geval is, krijg je rimpels en dat ziet er niet mooi uit.

Dus: ben je op zoek naar een mooie, onderhoudsvriendelijke vloer? Kijk dan eens of een gietvloer iets voor je is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook