fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de eigenschappen die een IT-toptalent bezit: herken jij je hierin?

De IT is momenteel een van de grootste en belangrijkste sectoren. Werk ligt over het algemeen voor het oprapen en het vinden van voldoende mensen is een uitdaging. Door je om te scholen tot IT’er of je kennis verder uit te breiden, is de kans op een leuke en uitdagende baan groot. In dit artikel vertellen we over de eigenschappen die een IT-toptalent bezit. 

Sterke technische kennis

Werken in de IT begint met sterkte technische kennis. Hiervoor heb je een goede opleiding nodig en zul je flink wat werkervaring op moeten doen. Er zijn hele goede trajecten voor een omscholing it. Werk je al in de IT? Dan is het altijd goed om je huidige kennis uit te breiden. De IT staat nooit stil en jouw technische kennis dus ook niet!

Oplossingsgericht denken

Als IT’er moet je oplossingsgericht kunnen denken. Je werkt samen met veel verschillende partijen en begeeft je soms op ongedefinieerde werkterreinen. Jij kunt snel de kern van het probleem ontdekken en weet de juiste oplossing te implementeren.

Creatief

Bij het woord ‘creatief’ denken maar weinig mensen aan een IT’er. En tóch is niets minder waar. Binnen de IT moet je niet alleen analytisch kunnen denken, maar ook creatieve en innovatieve oplossingen bedenken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Young_Coders (@youngcodersnl)

Zelfstandig

Zelf werk kunnen creëren en initiatief durven nemen, zijn geweldige eigenschappen voor een IT’er. Een pro-actieve houding is een absolute pré! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze it trends 2024. Met welke van deze thema’s zou jij nú aan de slag willen?

Leergierig

Zoals we al zeiden: de IT staat nooit stil en jouw kennis dus ook niet. Leergierigheid is belangrijk als je werkt in de IT. Je moet jezelf constant blijven ontwikkelen en dat gaat alleen maar als je het leuk vindt om je kennis en werkmethoden uit te breiden of aan te passen. Een leergierige mindset is een must.

Integer

Betrouwbaarheid, eerlijkheid en ethisch handelen zijn belangrijk voor IT-professionals. Je handelt met integriteit en begrijpt de verantwoordelijkheden met betrekking tot privacy en beveiliging.

De IT een mannenwereld?

Ten onrechte wordt de IT weleens bestempeld als ‘mannenwereld’. Hoewel er in de praktijk véél mannen in de IT werken, neemt het aantal vrouwen ook steeds verder toe. Wij geloven in de kennis, kunde en kracht van vrouwen en zijn ervan overtuigd dat een toename van het aantal vrouwen in de sector een positieve invloed zal hebben.

Praat je met ons mee?

Overweeg jij je te laten omscholen of bijscholen tot IT’er? Welke van de bovenstaande eigenschappen herken jij in jezelf? Welke misschien juist niet? En wat zou jij hier nog aan willen toevoegen? We zijn heel benieuwd. Praat je met ons mee in de reacties onder dit artikel? Dat vinden we altijd heel erg gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding boven dit artikel: Christina @ wocintechchat.com via Unsplash

 

Reageer ook