fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn dé designlampen van dit moment!

Waar sommige mensen postzegels of kristallen beeldjes verzamelen, doe ik dat met designmeubels. Een heerlijke hobby, waarbij het sparen helaas minder snel gaat dan ik zou willen 😉 Design-meubels zijn een stuk kostbaarder dan hun ‘gewone’ broertjes en zusjes, maar de kwaliteit is dan ook ongeëvenaard. Voor design lampen, stoelen, tafels en banken geldt: over dertig jaar zijn ze nog steeds mooi én in de mode. Naast een leuke hobby dus ook een duurzame keuze. Benieuwd naar de mooiste designlampen van dit moment? Kijk mee!

Brokis balloon lamp

De Brokis Balloon lamp staat al een tijdje op mijn lijstje. Het is een prachtige handgeblazen vloerlamp die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar is. Wij hebben een aantal donkere hoekjes in huis, waar deze lamp op een stijlvolle manier licht in de duisternis kan brengen. Ook leuk: de lamp heeft een reflector, waarbij je ook uit heel wat kleuren kunt kiezen. Ga je voor een van de warmere kleuren voor warmer licht of kies een koele kleur voor koeler licht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LampTwist (@lamptwist)

Artemide Pirce lamp

Wil je de sfeer van een echt design-hotel in huis halen? Dan zal jij de Artemide Pirce lamp zeker waarderen. De lamp is ontworpen door de Italiaanse ontwerper Giuseppe Maurizio Scutella. De lamp oogt modern, maar heeft zeer klassieke vormen. Hij past hierdoor eigenlijk in elke woonstijl. De lamp bestaande uit spiraalvormige aluminium schijven is dan ook echt een ware klassieker.

Petit Friture Vertigo en Tidelight

Petit Friture is met zijn tien jaar een relatief jong designmerk. En toch hebben ze al een aantal lampen op de markt gebracht die voorlopig niet meer in de woonbladen zullen ontbreken. Mijn absolute favorieten zijn de Vertigo en de Tidelight. De Vertigo staat nog altijd op mijn verlanglijst voor boven ons bed, de Tidelight ligt sinds twee jaar in onze woonkamer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PETITE FRITURE (@petitefriture)

Bocci 14 hanglampen

Als ik écht groots mag dromen over de verlichting in huis, dan staan de bolvormige hanglampen van Bocci toch wel met stip op één op mijn verlanglijst. Dit kluster van handgeblazen lampen is dé eye catcher in huis en tovert elke ruimte om tot de mooiste versie van zichzelf. Deze lamp is een evergreen en is de investering dan ook dubbel en dwars waard.

Praat mee

Zie jij ook de waarde van een designlamp? En welke van deze lampen zou jij graag willen hebben? En waar zou je hem dan ophangen/neerzetten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook