fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de beste tijden om je sollicitatiebrief te versturen

Schrijf je een sollicitatiebrief dan doe je er alles aan om de brief zo netjes en informatief mogelijk te maken. Niet te kort, niet te lang en in perfect Nederlands geschreven. Misschien laat je hem zelfs nog door iemand nalezen en verstuur je ‘m daarna pas. Je hoopt dat je brief indruk zal maken en dat het tot een uitnodiging leidt.

Waar je misschien nooit zo bij stil hebt gestaan is dat het tijdstip van het versturen van je brief ook heel belangrijk is. Op Metronieuws lazen we dat Talentworks, een groot Amerikaans carrière blog, onderzoek deed en ruim 1.600 sollicitaties analyseerde. Uit het onderzoek bleek dat dit de beste tijden zijn om je brief te versturen:

  • tussen 6.00 en 10.00 uur in de ochtend, dan is er een kans van 13% dat je wordt uitgenodigd
  • tijdens je lunchpauze, kans op een uitnodiging van 11%

Op ieder ander tijdstip is de kans dat je wordt uitgenodigd veel lager met als dieptepunt half 8 ’s avonds. De kans dat je dan wordt uitgenodigd is maar 3 procent.

De onderzoekers concludeerden ook dat er een relatie is tussen het vrijgeven van de vacature en de dag waarop je reageert. Reageer je tussen de 2 en 4 dagen dan heb je een grotere kans om te worden uitgenodigd dan wanneer je na 10 dagen reageert.

Zit jij nu in de baan van je dromen en weet je nog hoe jouw sollicitatieprocedure verliep? Stuurde jij jouw brief ’s ochtends vroeg op naar het bedrijf waar je graag wilde werken? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Je kunt je reactie onder dit artikel bij de comments plaatsen. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook