fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de beste restaurants in de Ardennen

We snakken er allemaal naar om er even tussen uit te gaan. En nu de wereld weer voorzichtig opengaat, worden de reisplannetjes gesmeed. Wie een paar dagen van decor wil veranderen, zin heeft in lekker eten en mooie natuur doet er goed aan de Ardennen op te zoeken. Want wat is dat een prachtige streek net over de grens met restaurants waar je ook nog eens op je wenken wordt bediend.

In de Ardennen kun je je op sportief gebied uitleven; het is een prachtig gebied om te fietsen, lange wandelingen te maken of met je kano of kajak door de beekjes en rivieren te peddelen. Liefhebber van sneeuw? Dan zit je er ook goed want in de winter kun je er  fantastisch skiën. Omdat de Ardennen niet ver van Nederland liggen, kun je er ook makkelijk voor een weekendje naar toe en heb je het idee er helemaal even uit te zijn.

Leuke dorpjes

In de gezellige dorpjes met een roemrijk verleden is het goed toeven en hoef je voor een vakantie in de Ardennen niet lang te reizen.
Na een dagje sporten of slenteren door die dorpjes, kun je een van de vele restaurants bezoeken. Wie het bezoeken van een restaurant als een feestje ervaart, zit er goed. Sommige hebben een adembenemend uitzicht, of een spectaculaire ligging. Welke dat zijn? Wij zochten het uit.

Eten in een kasteel

Dineren in het kasteel van Clervaux is een ware beleving. Hoog op de rots kijk je uit over Clervaux. De kaart wordt gedomineerd door het dagelijks aanbod van verse groenten, vlees en vis.

Garnaalkroketjes

In De Kaai in Halle eet je de lekkerste vis. De garnaalkroketjes zijn, evenals de traditionele wildgerechten die chef Devreker bereidt, beroemd.

Adembenemend uitzicht

Om in de toren van Het stuwmeer van Gileppe te komen, moet je met twee liften. Als je uitstapt ben je op een hoogte van 77 meter. Terwijl je een vorkje prikt, geniet je van het adembenemende uitzicht over het meer van Gileppe.

Eten bij Eddy

In bistro Chez Eddy in Sint Genesius Rode staan klassieke, Belgische gerechten op de kaart. Het interieur is vintage, de gerechten traditioneel. De moeite van een bezoek zeker waard.

Pop-up eten

In Spa geniet restaurant Silva Chalet van een goede reputatie. Het pop-up restaurant is gevestigd op de zesde verdieping van het hotel. Zeer geschikt om met familie en vrienden te genieten.

Rivieruitzicht

De chef van Sept Meuses is een creatieve en kookt altijd met lokale producten. En terwijl je geniet van wat hij je voorschotelt, kun je wegdromen bij het fantastische uitzicht.

Klassiek Frans

Bij Maison Marit in Braine-l’alleud worden klassieke Franse gerechten geserveerd. De smaken zijn uitgesproken en aan de gerechten wordt veel aandacht besteed.

Regionaal proeven

In Hotel-Restaurant des Ardennes in Hoscheid serveert de chef-kok je producten die hij in de buurt inkoopt. Gezelligheid en gastvrijheid voeren de boventoon in de restaurant in Hoscheid.

Mooiste uitzichtpunt

Lekker een biertje drinken met een borrelhap of zin in een uitgebreide maaltijd? Restaurant le point de vue in Rochehaut heeft het allemaal. Gelegen op een van de mooiste uitzichtpunten van België.

Natuurlijk is dit slechts een greep van de vele restaurantjes in de Ardennen, want er zijn nog veel meer. Gooi je weekendtas achterin de auto en geef gas en voor je het weet waan je je in een heel andere wereld op steenworpafstand van Nederland. Enjoy!

Reageer ook