fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn Damespraatjes’ favoriete speciaalbiertjes!

Als het ook maar even kan, duiken Sandra en ik op vrijdagmiddag het liefste de kroeg in of het terras op. Samen, maar ook regelmatig met anderen, gaan we dan lekker aan het bier. Een ‘gewoon’ pilsje is lekker, maar ook een speciaalbiertje gaat er meestal nog beter in! We hebben in de jaren dat we samenwerken heel wat biertjes geproeft en hebben steeds nieuwe favorieten. Momenteel is dit onze absolute top-3! 

1. Klepperman (Brouwerij de Mouterij)

Grappig! Steeds meer mensen gaan hun eigen bieren brouwen. Dit levert heel wat bieren op die niet te zuipen zijn, maar ook een aantal die juist geweldig zijn! Een van die thuisbrouwers is Roald Sooijs (toevallig een oud klasgenootje van mij). Hij kwam met zijn eigen bier ‘De Mouterij’. Inmiddels is de Mouterij geen klein thuisbrouwerijtje meer, maar een écht biermerk met bijzondere bieren. De flessen zien er prachtig uit, de bieren smaken heerlijk en elk bier heeft unieke ingrediënten en smaken. Zo mochten wij het IJScoBIER proeven, bier waar ijsjes in verwerkt zijn. Geweldig natuurlijk! En ook de Klepperman, een witbier met kiwi en koffie, is echt een aanrader.

Brouwerij de Mouterij // Facebook // Website

Schermafbeelding 2016-06-09 om 13.33.25

2. Indonesian Pale Ale (Lowlander Beer)

Jullie zijn inmiddels vast bekend met de I.P.A. (Indian Pale Ale) bieren die tegenwoordig enorm veel gedronken worden! Maar, biermerk Lowlander komt met een Indonesian Pale Ale. Aangezien zowel Sandra als ik gek zijn op Indian Pale Ales, moesten we ook deze variant een kans geven. En met succes! Dit bier werd geïnspireerd door de Nederlandse expedities naar het verre Oosten. In het bier vind je hints van koriander en witte thee. Zeker het proberen waard!

Lowlander Beer // Facebook // Website 

13010654_769954386439856_7631498311210531369_n

3. Braumeister (Warsteiner)

Vorige week waren mijn vriend en ik op een feestje: Warsteiner vierde de 500ste verjaardag van het Reinheitsgebot. Als ik word uitgenodigd op een feestje waar bier wordt gedronken, sla ik de uitnodiging over het algemeen niet af. Wat het feestje bijzonder maakte, is dat we ook het aller nieuwste speciaalbier van Warsteiner mochten proeven, de Braumeister. Wat een vette naam en wat een heerlijk bier! Het bier heeft een fruitige hopsmaak met een frisse afdronk. Precies wat wij van een speciaalbier willen!

Warsteiner // Facebook // Website 

IMG_1804

Wat zijn jullie favoriete speciaalbieren van dit moment?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook