fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit worden de sanitair trends van 2023

Sanitair trends van 2023

Heb je de wens om in het komende jaar je badkamer te verbouwen? Dan is het aan te raden om je even goed te verdiepen in de sanitair trends van 2023. Waarom? Omdat dit niet zomaar trends zijn. Nee, dat dit trends zijn, geeft aan dat je aan de hand van deze trends je badkamer volledig naar deze tijd in kunt richten.

In dit artikel vind je de beste sanitair trends van dit moment. We zetten de trends overzichtelijk voor je op een rijtje, waardoor het inrichten van je nieuwe badkamer een stuk makkelijker is.

Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid is in de gehele maatschappij een actueel thema. Dit is ook het geval bij het inrichten van je nieuwe badkamer. Als je dit volgens de trends van 2023 wilt doen, moet je voor duurzaam sanitair kiezen.

Waar je aan kunt denken? Je kunt bijvoorbeeld denken aan een toilet dat weinig water verbruikt per spoelbeurt. Je kunt ook denken aan een douchekop die waterbesparend werkt. Zo’n douchekop laat het water op een ideale manier op je hoofd vallen, waardoor er minder water in de douchebak terecht komt. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder water verbruikt.

Hangend sanitair

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een nieuw wastafelmeubel? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een hangende variant. Dat is nu eenmaal de trend van/in dit jaar. Met hangend sanitair geniet je niet alleen van een fraaie uitstraling, maar ook van een perfecte benutting van de aanwezige ruimte.

Slimme kranen

In 2023 is het ook een trend om voor slimme kranen te kiezen. Zo bestaan er kranen die middels een sensor werken. Je hoeft in dit geval alleen je hand voor de sensor te houden, waarna de kraan aangaat. Op die manier verbruik je minder water én geniet je van veel gemak in de badkamer.

Grote tegels

Ben je op zoek naar tegels voor in de badkamer? Dan is het in 2023 aan te raden om op zoek te gaan naar grote tegels. Grote tegels behoren simpelweg tot één van de trends van dit jaar. Belangrijk voordeel hierbij is dat de grote tegels ook nog eens in tal van kleuren en varianten te verkrijgen zijn. Je kunt je badkamer hierdoor altijd volledig naar wens inrichten.

Natuurlijke materialen

Het is niet zozeer een trend die alleen op sanitair betrekking heeft, maar wel op een badkamer in zijn algemeenheid. Het is in tegenwoordig gebruikelijk om in badkamers voor natuurlijke materialen te kiezen. Denk hierbij aan hout, maar ook aan bijvoorbeeld planten in de badkamer. Die zuiveren de lucht en staan ook nog eens fraai.

Sanitair trends van 2023

We zijn heel benieuwd welke keuzes jij zou maken bij het verbouwen van je badkamer. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook