fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit mooie cadeau geef je aan een echte theeleut

Mijn man moet er soms wel om lachen, wanneer ik ‘een theetje ga doen’ met vriendinnen. Wanneer hij met zijn vrienden afspreekt is bier toch echt wel het eerste drankje wat in hem opkomt en hij snapt het hele ge-theeleut dan ook niet zo. En hoewel ik een borrel met wijn zeker gezellig vind, moet ik eerlijk toegeven dat ik een pot mooie thee en wat lekkere hapjes nog wel gezelliger vindt. Enne, ook veel gezonder! Gelukkig heb ik heel wat theeleuten als vriendinnen en we doen elkaar dan ook graag een mooi theepakket cadeau

Thee met popcorn

Thee is lekker, veelzijdig en gezond. Het fijne van thee vind ik dat je het de hele dag door kunt drinken. Voor elk moment is er een goed soort thee. Zo start ik de dag graag met een krachtige kop earl grey, neem ik rond 10 uur een kopje groene thee, drink ik na de lunch graag pepermuntthee en sluit ik de dag af met een rustgevende kamillethee. Ook vind ik het steeds leuker om bijzondere theeën te ontdekken, zoals thee met rozenblaadjes, lavendel of zelfs popcorn thee! Mijn theeleut-vriendinnen vinden dit geëxperimenteer ook heerlijk en we doen het dan ook graag.

Thee op hete dagen

Niet alleen is thee gezond en kan je er flink mee experimenteren, het is ook nog eens een drankje dat je bij elke temperatuur kunt drinken. In Nederland dronken wij onze thee aanvankelijk warm en was het zo een drankje dat zomers minder gedronken werd. Gelukkig leren steeds meer Nederlanders ook genieten van échte, zelfgemaakte ijsthee. Zelf maak ik hem meestal van groene thee, die ik niet te sterk zet. Hier voeg ik citroen, appel of ander vers fruit aan toe. Op zomerse dagen heb ik standaard een grote kan in de ijskast staan.

Luxe theecadeaus

Heb jij veel vriendinnen die ook zo gek zijn op thee? Dan is thee ook nog eens een waanzinnig leuk cadeau! En dan natuurlijk geen pakje thee uit de supermarkt, maar luxe theepakket met een hoogwaardige thee in een mooie verpakking. In deze box vind ik het leuk om diverse luxe theesoorten op te nemen. Ook dan kies ik voor bijzondere ingrediënten, zoals thee met lavendel & aardbei smaak, een thee met Glühwein smaak (hoe bijzonder?!) of amandel-zoete popcorn smaak. Zo krijgt de ontvanger ook écht een heel uniek en origineel cadeau.

Iets lekkers erbij

Je kunt jouw theecadeau natuurlijk ook aanvullen met lekkere dingen voor bij de thee. Losse ingrediënten voor het maken van scones bijvoorbeeld. Print een mooi recept uit en geef dit samen met de ingrediënten bij de thee. Meteen een high tea gevoel! Of ga voor een thee en chocolade pakket. Een aanrader voor Moederdag of als een vriendin het even moeilijk heeft.

Al met al kan je zeker aankomen met een mooi theepakket of bijzondere losse thee. Zou jij dit graag voor je verjaardag krijgen? Of is dit iets wat je jouw moeder cadeau zou doen voor Moederdag? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook