fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is waarom je NOOIT je handen moet desinfecteren tijdens het barbecueën!

Het belooft een bloedwarme dag te worden! Wij zijn van plan om de hele dag het water op te gaan en ’s avonds gezellig met elkaar te barbecueën. Wat mooie stukken vlees, een frisse salade en een koud glas rosé… Het is voor mij de ideale manier om een loeihete dag af te sluiten. Who is with me?

Desinfecterende handgel

Als jullie vanavond de barbecue willen aansteken, is er wel even een dingetje waar je rekening mee moet houden. We letten massaal op de hygiëne van onze handen, wassen ons suf en smeren ze braaf in met desinfecterende handgel. Goed bezig natuurlijk! Maar als je vanavond met vuur aan de slag gaat, kan je de desinfecterende gel beter achterwege laten, waarschuwt de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Let op

“Let op! Gebruik jij nu ook regelmatig desinfecterende handgel? Dit kan ontvlambaar zijn. De meeste desinfecterende handgels bestaan namelijk voor 70% uit alcohol. Als je handen nat zijn van de handgel, dampt de alcohol uit de gel. Dus pas op met koken op vuur en de barbecue! De damp kan namelijk snel een flinke steekvlam veroorzaken met mogelijk ernstige brandwonden tot gevolg. Wrijf de gel voldoende uit, gebruik niet te veel en pas op met vuur en vlammen. Gebruik desinfecterende handgel dus niet in de keuken en bij een barbecue”, zegt de Nederlandse Brandwonden Stichting op haar Facebookpagina.

Voorkomen

Dat wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen! Wellicht wist je al dat het gebruik van handgel bij de barbecue geen goed plan is, maar het is altijd goed om het nogmaals te horen.

Ga jij vanavond ook lekker barbecueën? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

1 reactie

Joris -

Ik heb vanavond niet gebarbecued, nee. U wel?

Reageer ook